Автор
Кристина Кирова

Wiener Privatklinik: Mястото, на което ракът е победен

Най-хубавото на живота е, че постоянно ти предлага вълнуващи приключения и те води там, където най-малко очакваш. Не спираш да научаваш нови неща за света, а и за самия себе си. Днес ще ви споделя за последното ми пътешествие, което бе посветено на една от наистина важните теми за човечеството – здравето.

Мястото е красивият аристократичен град Виена, а поводът да бъда там е най-високоценената частна клиника в Австрия – Wiener Privatklinik. Тя е единственото болнично заведение в Централна Европа, което предлага нашумялото иновативно лечение на рак – имунотерапия. Това е 5-звездната болница на неограничените възможности!

И въпреки че в онлайн пространството има постоянен поток от информация, усещането да отидеш лично на това място и да се докоснеш до светила от модерната медицина е несравнимо. Още когато прекрачиш прага на Wiener Privatklinik, усещаш онази приятна атмосфера, от която имаш нужда и те изпълва със спокойствие, а екипът от специалисти, който те посреща, е незаменим.



Личното отношение и бързата реакция са сред основните приоритети на Wiener Privatklinik и всеки един от лекарите, които имах честта и удоволствието да срещна, го потвърди. Те знаят, че няма нищо по-важно от безпогрешната и мигновена преценка и топлата грижа.



Заведението работи с едни от най-добрите и известни лекари във всяка една област. Част от тях имах удоволствието да срещна лично, а те споделиха кои са най-важните фактори, отнасящи се към човешкото здраве в тяхната сфера.

Wiener Privatklinik се гордее с успешното лечение на една от най-коварните болести – рака. 50% от пациентите, които се лекуват там, пристигат специално от чужбина, за да бъдат точно диагностицирани и излекувани. И благодарение на факта, че лекарите действат прецизно в екип, имат голям процент успеваемост и при редица тежки случаи. Те дори вярват, че един ден ракът ще се превърне от бич в просто хронично заболяване, благодарение на иновативните методи за лечение като имунотерапията.

Този метод обаче не е ефективен за всички видове рак. При някои той не оказва необходимото въздействие, а при други успява да унищожи раковите клетки напълно. Имунотерапията дори показва много по-добри резултати, отколкото добре познатите химио и лъчетерапия. То не атакува туморните клетки директно, а подсилва най-доброто оръжие на човешкия организъм – имунната система. Но тъй като откритието все още е съвсем ново, предстои медицината тепърва да има още по-впечатляващи достижения. Често се правят и комбинации с имунотерапия и химио или лъчетерапия при определени видове рак, като например този на белите дробове.

Имунотерапията е магичен начин имунната система да бъде подпомогната чрез подсилване на организма като един от способите е с помощта на имунни чекпойнт инхибитори, лекарства. В резултат на това Т-клетките елиминират раковите.

Този иновативен метод засега е показал добра активност при меланома, рак на белите дробове, рак на маточната шийка, на хранопровода, на черния дроб, на пикочния мехур, на дебелото черво, на носа и гърлото, в някои форми при рак на гърдата и др.

Wiener Privatklinik е едно от местата, които разполагат с абсолютно всички средства за диагностициране на рак. Това води до спестяване на време, съответно и до по-добри резултати. Докато е подложен на лечение, пациентът е заобиколен от красива обстановка и всички удобства, от които се нуждае, включително и преводач, ако е необходимо.



Нека обаче се съсредоточим и върху факторите, които специалистите изтъкнаха като основни причинители на коварната болест.

На първо място – психиката. Тя е онзи елемент, който провокира голяма част от тежките заболявания и позволява отключването им.

Специалистите посочват пушенето като следващата главна причина за развиването на рак, 90% от случаите са провокирани от него. И тук не говорим единствено за рак на белите дробове, а за всички видове.

А има ли рецепта за перфектно здраве и възможно ли е наистина да го контролираме?

О, да! Спортът 3 пъти седмично държи здравето в собствените ни ръце!

Четете още: Учени: Храненето е променило формата на човешкото лице