Чудо! Японска водна терапия сваля килограми и подмладява

Пиенето на вода сутрин на гладно, след като се събудим, е изключително полезно за организма. Проучванията категорично доказват, че терапията с вода не само чисти от токсини, но и лекува хронични и тежки заболявания.

Става дума за известната японска терапия, която предотвратява и подпомага лечението на много заболявания.

Несъмнено водата е една от най-важните и полезни напитки за цялостното здраве. Тя е основната съставка на човешкото тяло. Заема близо 70-75 % от обeма му, като най-голямо е съдържанието на вода в мозъчните течности и кръвната плазма. Или казано по-друг начин, човек с телесно тегло около 54 кг има близо 5 литра кръв, 2 литра плазма и близо 28 литра тъканна течност.

За човешкия организъм водата дори е много по-важна от храната. Човек може да преживее не повече от 8 денонощия без вода. След това ще настъпи самоотравяне на организма и смърт.

Но да се върнем към японската терапия...

Единственото нещо, което трябва да направите, е да изпиете 650 мл. Вода, след като станете от сън. Това се равнява на по-малко от 4 чаши, които е добре да поемете с кратки паузи между тях. Избягвайте чешмяна вода. За предпочитане е да заложите на минерална, изворна или филтрирана.

Според японската терапия трябва да посегнете към закуската едва 45 минути, след като сте изпили горепосоченото количество вода. През цялото това време не трябва да поемата никаква храна.

Японските учени препоръчват да консумирате по чаша вода преди всяко хранене и да не пиете нищо друго, освен вода, два часа след хранене. Не трябва да се приемат никакви течности и по време на хранене, а вода може да се пие поне 30 минути, след като сте се нахранили.

Така че, мили дами, достатъчно е да се придържате към златните правила на японската водна терапия и водата ще направи чудеса за вас и вашето здраве:

- Ще предпази тялото ви от дехидратиране;
- Ще прочисти тялото ви от токсини;
- Ще поддържа свеж и влажен тургора на кожата ви и ще регулира нейното PH;
- Ще стимулира обмяната на веществата;
- Ще регулира кръвното ви налягане;
- Ще предпази вашите тъкани, гръбначния стълб и ставите от редица усложнения и заболявания с възрастта;
- Ще достави на клетките ви хранителни вещества и кислород;
- Ще помогне за усвояването от организма ви на най-полезните вещества, поради ролята си на перфектен разтворите.

Четете още: Как японките ваят фигура