Автор
Woman.bg

Яжте чесън преди среща - той ви прави привлекателни

Когато ни предстои среща с човек, когото искаме да привлечем, един от най-важните фактори, на които трябва да обърнем внимание, несъмнено е парфюмът ни.

Знаете ли, че не само добрата хигиена и ароматът в шишенце, който използваме, оказва влияние върху начина, по който ухаем? Скорошно проучване във Великобритания сочи, че дамите са по-привлекателни, след като са консумирали лук или чесън. Не се шегуваме и сега ще ви обясним защо.



Д-р Каролин Алън води проучване заедно със сайт за запознанства, за да проследи каква е връзката между аромата и привличането между хората. Според резултатите чесънът и обикновеният афтършейв на мъжете са най-възбуждащите миризми.

Най-важният съвет, който д-р Алън дава, е винаги да си хапваме чесън преди среща. Представяте ли си? Храната, която досега най-много сте избягвали преди да се видите с някого, всъщност се оказва, че може да ви помогне. Как така?

Проучването доказва, че миризмата, която тялото отделя след консумацията на чесън действа привличащо на противоположния пол. Причината за това е, че чесънът има благоприятно въздействие върху организма и е изключително полезен за здравето. А здравите хора ухаят много по-добре.

Разбира се, това съвсем не означава, че трябва да изяждате големи количества всеки ден, но в никакъв случай не го избягвайте. Колкото по-здравословно се храните, толкова по-хубав аромат ще отделя кожата ви след това.

Д-р Алън съветва още, когато ви предстои романтична среща никога да не пропускате парфюма, защото той не само ще ви придаде по-добро ухание, но и ще подейства благоприятно и на самочувствието ви. Според проучвания мъжете са привлечени много повече от дами, които са заложили на парфюм, вместо на естествената си миризма. А също така жените, напръскани с аромат, показват по-уверено държание и езикът на тялото им се променя. Затова ако се чувствате изнервени преди среща, заложете на парфюм, той ще ви вдъхне увереност.

Четете още: Как да спрем задържането на вода в тялото