Автор
Woman.bg

Яжте млечни продукти, за да се предпазите от инсулт

През последните години все повече нараства тенденцията с избягването на млечните продукти по различни причини. Според някои млякото, сиренето и кашкавалът не са полезни за здравето, а други не ги консумират, за да поддържат тънка талия. Но следващото твърдение може да ви накара да се замислите следващия път, в който подминете щанда с млечните продукти.

След продължително изследване, учени от Оксфордския университет стигнали до заключението, че тази хранителна група предпазва организма от исхемичен инсулт. Специалистите изследвали здравословното състояние на участниците в проучването, които са представители от 9 европейски държави и внимателно разглеждали хранителните им навици. Резултатите сочат, че тези които консумират млечни продукти всеки ден, са много по-малко застрашени от появата на инсулт.



Тук е моментът да поясним и ролята на яйцата. Същото проучване сочи, че честата консумация на яйца увеличава риска от хеморагичен инсулт.

Разбира се, това е поредното изследване, което потвърждава невероятното въздействие на плодовете и зеленчуците върху човешкия организъм. Оказва се, че хората, които консумират богати на фибри храни, са изложени на много по-малък риск от инсулт.



Четете още: Чесънът пази от терористи и коронавирус