Автор
Антония Михайлова

Защо щастливите хора не боледуват?

Изследвания сочат, че определени типове хора с понижета способност за преодоляване на силни емоционални конфликти и стрес, хора с неконтролируеми състояния и висока степен на тревожност и стрес, са по-податливи към рак от останалите. И обратното – личностите с оптимистична нагласа и положително отношение към хората и света, страдат далеч по-рядко от онкологични заболявания. По този повод популярният експерт по здравето Дж. А. Родейл – автор на научно-популярни книги и статии, казва: "Щастливите хора не се разболяват от тази болест."

8 мита за рака на гърдата

Още преди 150 години са изказани предположения за съществената роля на мозъка и нервната система в развитието на туморите...

Според някои мнения още тогава по-голямата честота на рака при възрастните хора се дължи на липсата на положителни емоции, породени от наближаващия завършек на живота. В тази насока са проведени и редица експерименти при кучета, които били подложени на 10-годишен стрес чрез всекидневно въздействие с електрически ток в съчетание с получаване на храна, съдържаща някакво канцерогенно вещество. Това е довело до тежко невротизиране. Като начало са заболявали от язва, по-късно – и от рак. Резултатът - при невротизираните животни рак се е развил по-бързо, отколкото при тези, които са получавали само канцерогенна храна.

Личностите със силна психика и непреклонен дух много по-рядко заболяват от рак...

Не са редки сведенията за хора с тумори в напреднала форма, при които всички форми на лечение са се оказали безплодни, но те са намерили в себе си духовни и физически сили за борба с рака. Благодарение на непреклонната си воля са излезли победители – учудващо и необяснимо както за обикновен човек, така и за големия учен!

Нов лек срещу рака на гърдата - окончателно одобрен

Изчезването на туморите при тежко болни от рак се нарича спонтанна регресия...

В науката са описани около 200 случая на спонтанно изчезване на туморите без видима причина и пълно оздравяване на болните. Тези примери включват рак на бъбрека, мозъчни тумори, рак на женските полови органи. В действителност случаите са много повече, но поради факта, че научните интереси към преценка на такава регресия са изключително строги, се цитира само горната бройка. Успокояващото в случая обаче е, че спонтанното изчезване на рака е абсолютно документирано!

Доказано е, че и гладуването е не по-малко рисков фактор за развитие на рак

Продължителното гладуване, ако не е под контрол на опитен лекар, би могло да доведе до състояние на повишена киселинност на стомашния сок. То от своя страна може да се окаже сериозен рисков фактор за развитие на рак на стомаха, предупреждават експертите. Това е основателна причина голяма част от специалистите да смятат, че диетите за отслабване, лишаващи организма от редица ценни хранителни вещества и витамини, крият опасност от развитие на рак на стомаха. Режим, богат на солени, пушени храни, туршии, животински мазнини и т.н. при продължителна консумация довежда до рак на стомаха при част от хората.

Магическият джинджифил - лек срещу рак и диабет

Придържане към меню, богато на плодове и зеленчуци обаче, има предпазващ от рак на стомаха ефект, категорични са експертите. Ако под продължително гладуване се има предвид лечебно гладуване с разтоварващи дни, включващи консумацията на повече плодове, чай с малко мед на фона на здравословно хранене, то би трябвало да е полезно за здравето и многократно да намалява риска от развитие на рак.

Изводът: Хранете се здравословно и пълноценно, осигурявайте на организма си всички ценни за функционирането му хранителни вещества. Стойте по-далеч от стресови ситуации или игнорирайте негативните емоции чрез редовното практикуване на зареждащи с енергия и положителна нагласа занимания като йога, разходки сред природата, любимо хоби, спортна дисциплина и т.н. И най-важното – мислете позитивно!