Автор
Woman.bg

Защо трябва да му правите салата преди секс

Момичета, имаме добри новини за вас, или по-точно за вашия сексуален живот. Ако в последно време интимните отношения с партньора ви в леглото все „удрят на камък“ и виновникът е той, има начин да обърнете работата в добра посока.

Благодарение на антиоксиданта ликопен доматите се оказват истински афродизиак за представителите на силния пол, пише "Хъфингтън поуст".


Въпросният антиоксидант спомага за по-доброто кръвообращение и вследствие на това могат да се получат по-пълноценни ерекции за мъжете, страдащи от еректилна дисфункция.

За мъжете с проблеми с плодовитостта консумацията на домати също е препоръчителна. Големи количества от този зеленчук, включени в хранителния режим, подобряват качеството на спермата с 8-10%.



И това не е всичко. Според резултатите от скорошно проучване мъжете, които консумират домати 10 пъти седмично, са с 18% по-малък шанс да развият рак на простатата. Същото важи и за приема на други червени плодове, съдържащи ликопен като дини, ягоди, малини и вишни.

Споменатото вещество е един от най-мощните антиоксиданти. То ограничава растежа на туморите при рак както на простатата, така и на гърдата.

А сега се подгответе да се запознаете и с останалите неподозирани ползи от консумацията на Негово величество домата:



Помагат в борбата срещу стареенето и стреса

Доматите са богати на бета каротин, витамини А, Е, и С – всички те притежават ценни свойства, помагащи на организма в борбата срещу стреса и вредното влияние на свободните радикали.

Намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания

Проучване е установило, че тези, които ядат 7-10 домата на седмица, имат 30% по-нисък шанс за развитие на сърдечно-съдови заболявания, отколкото тези, които консумират по-малко домати. Плодът съдържа хранителни вещества, включително ниацин, фолиева киселина и витамин В6, които са свързани с намаляването на опастността от сърдечно-съдови заболявания.

Поддържат костите ни здрави

Още една от големите ползи за здравето на доматите е, че те могат да помогнат за поддържане на костите ни здрави. Те съдържат витамин К и калций, както и антиоксиданта ликопен, за който вече писахме по-горе, които са доказали своята ефективност в повишаването на костната плътност.

Неутрализират канцерогенните вещества

Както вече споменахме, доматите са добро средство в борбата с онкологичните заболявания. Тези вълшебни зеленчуци съдържат хлорогенна киселина и кумарова киселина, които борят рака, възникнал от ефекта на канцерогенните вещества.

Понижат нивата на кръвната захар

Доматите могат да представляват важна част от диетата на диабетно болните именно заради способността им да контролират нивото на кръвната захар. Те съдържат много малко въглехидрати, но са много добър източник на хром, който помага за регулиране на кръвната захар.

Четете още: Афродизиак в менюто