Защо трябва да спрем трапезната сол и с какво да я заместим

23 септември 2011 | 09:56
18152
29
29

Накратко ще споменем за неблагоприятните последствия от честата употреба на трапезна йодирана сол, като дори няма да споменаваме вредите, които нанася върху здравето - голяма част от които учените в момента изследват.

Поради неествествената и инертна структура на бялата (рафинирана) трапезна сол, организмът се стреми да я изхвърли. В резултат на това се получава киселинен оток или с други думи – натрупване на излишни течности в тъканите.

Организмът използва 23 пъти клетъчната си течност, за да изхвърли само 1 г натриев хлорид. Когато той не може да се справи с излишното количество натриев хлорид, се опитва да капсулова тези неестествени и киселинни елементи далеч от жизненоважните органи под формата на пикочна киселина и целулит.
Пикочната киселина се свързва с още натриев хлорид, след което кристализира. Впоследствие тези кристали се натрупват около костите и ставите. Обикновено това е основната причина за появата на ревматизъм, артрит, подагра и камъни в жлъчката или бъбреците. Тези натрупвания след време започват да тровят организма, тъй като не могат да бъдат изхвърлени.

Морската сол е естествен природен продукт. В нея се съдържат повече от сто минерални вещества, състоящи се от над 80 химични елемента. И нито един от тях не е добавен изкуствено.

Морската сол притежава много полезни свойства. Доказано е, че тя поддържа функциите на човешкия организъм, като укрепва имунната система, стабилизира сърдечния ритъм и регулира кръвното налягане.Морската сол е подходяща и за диабетиците, защото регулира нивото на захарта в кръвта.

Освен това тя е необходима и за нормалната работа на храносмилателния тракт и отличен антихистамин – облекчава и дори лекува някои заболявания на носа.

Помага при мускулни спазми. Полезна е и за астматиците, тъй като прочиства белите дробове от слуз и храчки.

Освен това тя укрепва и структурата на костите.

На българския био пазар вече се предлагат вариации на полезна сол като Сива (Келтска) сол и Хималайска кристална сол.

Сивата (Келтска) сол се добива по бреговете на Бретан-Северна Франця, област забранена за корабоплаване. Солта се добива по традиционен начин чрез сушене на слънце, което позволява запазването на всичките и безценни качества.

Тя съдържа 84 минерала и микроелемента. Има специфични свойства, който са особено полезни за детоксикацията и подмладяването.

Благодарение на смесването и с 3 вида водорасли се обогатява колиеството на минералите, особено на калций и магнезий, а на ястията от риба и морски дарове парфюмира деликатно и придава изискан вкус. Натурална морска сол, дулсе, морска маруля и комбу.

Хималайската кристална сол има кубична кристална структура, изградена от светлинни кванти или фотони, които са чиста светлинна енергия.

Когато слънцето изсушило първоначално създадените океани преди 250 милиона години, светлинната енергия се заключила в кристалната мрежа и се консервирала.С разтварянето на кристалната сол във вода, кубичната структура се разпада и съхранената в солта енергия се освобождава. Йонизирането на минералите ги прави подходящи за усвояване.

Розовата сол, както я наричат мнозина, има безспорни лечебни свойства. Употребява се за регулиране на кръвното налягане, пречистване на синусите, промивки на устата за борба с язви в устата, за възпаления на венците и за избелване на зъбите, промиване на очите, лек срещу гъбички, детоксикация на организма и пр.

Още по темата

Коментари

29 the_professor
  06 септември 2014 | 18:29 отговор
 

"когато слънцето изсушило първоначално създадените океани преди 250 милиона години, светлинната енергия се заключила в кристалната мрежа и се консервирала" Глупости на търкала...

 
28 seo company
  04 юни 2014 | 14:41 отговор
 

8D8stH Appreciate you sharing, great blog post.Really thank you!

 
27 seo for cheap
  22 март 2014 | 17:07 отговор
 

aReGHy Great blog post. Awesome.

 
26 awesome stuff here
  19 ноември 2013 | 04:08 отговор
 

FqtmcR Thank you ever so for you blog article.Really looking forward to read more. Really Cool.

 
25 best link build
  15 октомври 2013 | 17:56 отговор
 

eSy7yx Awesome article.Really looking forward to read more. Will read on...

 
24 Ани
  11 октомври 2013 | 16:38 отговор
 

Българската морска сол е много по-полезна,тъй като съдържа всички микроелементи необходими на човешкият организъм, при това в съотношение почти идентично с това в кръвната плазма. По време на Втората Световна Война са използвали морска вода от Черно Море (руснаци, немци и японци) за спасяването на ранени войници, тъй като не е достигала кръв за преливане. За съжаление българска морска сол не се предлага в магазинната мрежа.

 
23 cheap link building
  25 септември 2013 | 04:00 отговор
 

8h8AFk Wow, great blog post.Thanks Again. Fantastic.

 
22 good seo guys
  04 септември 2013 | 07:37 отговор
 

yJY3a1 Awesome blog.Much thanks again. Great.

 
21 great link buildng
  20 август 2013 | 03:07 отговор
 

XNBpKE I am so grateful for your article post.Thanks Again. Cool.

 
20 great link buildng
  19 август 2013 | 22:28 отговор
 

Uy90eT I appreciate you sharing this blog article.Thanks Again. Really Cool.

 

Добави Коментар

Най-четени