Затварят за 2 седмици нощните заведения – барове, клубове и дискотеки, в София. Това е решението на Софийския оперативен щаб за овладяване на заразата с КОВИД-19. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"За всички ни е ясно, че дистанция в нощните заведения не може да се спазва, независимо и от усилията на собствениците и персонала.

В последните дни София влезе трайно в „червената зона“ с постоянен ръст на броя заразени.

Притеснителен е ръстът на хората, които влизат в болница – днес в софийските КОВИД-отделения се лекуват 411 болни, при 368 вчера. Броят на пациентите в интензивните отделения също се увеличава. Капацитетът от легла за болните от КОВИД-19 ще бъде разширен, като със заповед на министъра на здравеопазването всяко лечебно заведение трябва да осигури капацитет до поне 10% от базата си. Това е добро решение, но остава голямата трудност за осигуряване на лекари, медицински сестри и санитари, които да се грижат за болните.

С решение на софийския щаб препоръчваме на работодателите да въведат организация за онлайн-работа, за работа на смени или на отделни екипи, където е възможно и според спецификата на работата.

Важно е всеки от нас да спазва дисциплина и на работното място, защото заразяването в тази среда е лесно", съобщи Фандъкова от страницата си във Фейсбук.

Заповедта на временното затваряне влиза в сила от утре, 25 октомври, и ще важи до 8 ноември.

Затваряме за 2 седмици нощните заведения – барове, клубове и дискотеки, в София. Това е решението на Софийския...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Събота, 24 октомври 2020 г.