За магическото действие на зеления чай сме сигурни, че сте чели и знаете достатъчно.

Но онова, с което лично ние не бяхме запознати, е последното американско проучване, според което си има определен начин за пиене на зелен чай.

Чаша от горещата напитка върви най-добре с лимон и лъжичка захар.

Идеята е, че цитрусовите плодове съдържат аскорбиновата киселина (витамин С), която увеличава усвояването на катехините, които са антиоксиданти и предпазват от сърдечни заболявания, инсулт, рак, диабет и други.

Според специалистите катехините са нестабилни в среда с ниска киселинност, каквато е тази в червата.

Именно цитрусовият сок осигурява ниско рН, създаващо условия за доброто усвояване на катехините.

Прибавянето и на лъжичка захар, освен че подобрява леко нагарчащия вкус на зеления чай, увеличава три пъти количеството на усвоените в кръвта полезни вещества.