Автор
Ева Лъчезарова

Да запретнем ръкави: Практичен списък за пролетно почистване

Знаете, ли че пространството, което обитавате, има пряко влияние върху начина, по който се чувствате? Ако сте заобиколени от чистота, подреденост и винаги знаете как да откриете вещите си, такъв ще бъде и умът ви - ясен, подреден и продуктивен. Пролетта е чудесно време за детокс, а защо не и за детокс на дома.

Именно чистият, спретнат и безопасен дом е и темата на блога "Здравей, красота", който разработихме заедно с най-добрия помощник по пътя към блестящия и дезинфекциран дом - Cif. Новият универсален дезинфектант от Cif - Disinfect & Shine отговаря на потребността от продукт, който едновременно да дезинфекцира и да бъде безопасен за употреба. Той унищожава 99.9% от вирусите и бактериите и е подходящ за употреба както от семейства с деца, така и в домакинства, в които живеят домашни любимци. Продуктите от новата серия съдържат 100% естествено извлечен почистващ агент и са подходящи за дезинфекция на най-различни повърхности, включително и такива за приготвяне на храна.

View post on Instagram
 


Днес, заедно с Cif, ще ви докажем, че пролетното почистване може да бъде лесно, бързо и практично, стига да имате на своя страна план и правилния продукт за дезинфекция.

Нека започваме!

1. Направете си план

Планът за действие е едно от най-важните условия за успешното пролетно почистване. Първо преценете колко време бихте могли да отделите на дома си. Бихте могли да чистите всеки ден за по 10-15 минути или пък да разделите почистването в няколко уикенда.

2. Почиствайте стая по стая

Това е най-добрата стратегия, за да направите дълбоко почистване на всяка стая. Нашият кратък списък ще ви помогне да обърнете внимание на частите от дома ви, които имат нужда от по-основно почистване. Всеки дом е уникален и всяка дама има своя начин на почистване, затова е напълно възможно да попаднете на части от своя апартамент, които наскоро сте почистили, не се притеснявайте да ги пропуснете и да се съсредоточите върху останалите.

3. Създайте си нови навици

Пролетното почистване е чудесен период, в който да си създадете нови навици. То ще ви помогне да видите дома си през различна призма и да се погрижите за него по един нов и различен начин. Нашият съвет е да включите в ежедневната си рутина няколко минути за дезинфекция, а основните повърхности, на които да се спрете, са плотът в кухнята, масата за хранене, както някои от играчките, които децата използват най-често.

Ето го и нашия примерен списък, който да ви помогне при почистването:



След като изпълните списъка за почистване, ще имате един нов пролетен дом, който ухае на цветя и е готов да приеме лятото - любимия ни сезон!

(в материала има продуктово позициониране)