"Ubi bene, ibi patria", казвали дрeвните римляни. В превод днес тази фраза би звучала така: "Там, където се чувстваш добре, там е домът ти".

И независимо от всички нови учения, независимо от препоръките в списанията с приказен дизайн и ръчно направените мебели, усещането за дом е нещо, което всеки от нас може да опише по различен начин. Мушкатата, които баба всяка зима прибира на балкона, за да не измръзнат, или пък ароматът на сиренки в неделя сутрин, малките семейни скандали винаги, когато трябва да се реши кога да се ходи на вилата или пък онзи момент, в който се прибираш след работа и на масата има бележка: "Минах през вас и ви направих супа. Обичам те, мама"...

Домът е всичко, което ни кара да се чувстваме добре, себе си, уверени, че днешният ден ще ни донесе радост и закрила. И понеже е пролет, а в този сезон от годината сякаш обръщаме специално внимание не само на дома, а и на усещено за вкъщи, ние стартираме един специален проект, наречен "Здравей, красота!".

Правим го, за да ви мотивираме да се чувствате още по-добре у дома, за да ви дадем някои ценни съвети как да поддържате къщата си чиста и дезинфекцирана, за да разбием някои митове за вредата от препаратите за почистване и не на последно място - за да сме сигурни, че ако сте влезли в този ексклузивен блог и четете в момента този материал, то вие сте от онази порода жени, които знаят как да живеят добре живота си.

Е, ние пък ще се постараем да ви даде някои щури идеи, които могат да направят "оцеляването" ви в домашни условия по-лесно и забавно, ще съставим за вас специален наръчник за почистване на дома, ще си говорим за това как да се научим да живеем тук и сега. Да се радваме на деня днес. На свежите цветя, които цъфтят в този час. Как да се научим да ценим времето вкъщи, сигурността на дома и как да бъдем спокойни за децата и домашните любимци, когато почистваме къщата.

А когато говорим за почистване и дезинфекция, откритието на woman.bg за тази пролет със сигурност е Cif. Новият универсален дезинфектант от Cif унищожава 99.9% от вирусите и бактериите и е напълно подходящ и безопасен за приложение както от семейства с деца при дезинфекция на играчки и други повърхности, с които децата са в контакт, така и от горди собственици на домашни любимци.

Продуктите от серията съдържат 100% естествено извлечен почистващ агент и са подходящи за дезинфекция на най-различни повърхности, включително и такива за приготвяне на храна. Представяте ли си? Точно от това имахме нужда в нашата мисия "Здравей, красота", която посвещаваме на уюта, сигурността и красотата на дома.

Пролет е, а ние смятаме, че това е перфектното време за истинска наслада от уюта на дома. Следете нашия блог "Здравей, красота", в рамките на който всяка седмица ще ви показваме една различна и интересна гледна точка към темата "Моят дом е моята крепост", разбира се с щипка закачка. Крепост ли казахме? Нека бъде нещо средно между палатков лагер и лъскав пентхаус. Домът е всичко, което искаме да бъдем в часовете, в които затваряме входната врата и оставаме насаме с любимите си хора. Нека тази пролет да не бъде просто крепост. Нека го отворим за новите идеи и за щастието. От нас зависи.

(в материала има продуктово позициониране)