Автор
Ева Лъчезарова

Как да дезинфекцираме безопасно: 4 стъпки към сигурен и блестящ дом

През последната една година думата “дезинфекция” започна да присъства в ежедневието ни всеки ден, а по всичко личи, че пандемията сякаш продължава. Затова днес ще поговорим за безопасните начини, по които можете да дезинфекцирате дома си, за да бъдете спокойни за себе си и за своето семейство.

Първо нека обърнем внимание на факта, че почистването и дезинфекцирането са две много различни дейности. При почистване отстраняваме натрупаната мръсотия от повърхностите, а при дезинфекция убиваме патогените. За да бъде домът ни безопасен, е препоръчително да практикуваме и двете ежедневно. Това е и темата в поредния наръчник, който подготвихме за блога “Здравей, красота” заедно с нашите приятели от Cif.

Ето как:

1. Създайте си навици

Психолозите разкриват, че най-лесно нови навици се създават, ако ги включите в поредица от автоматични действия. Например сутрин ставате миете си зъбите, правите си кафе, а след това закуска. Тези навици са автоматизирани при повечето хора и не им се налага да ги планират или дори да мислят за тях. Анализирайте ежедневието си и помислете къде можете да включите дезинфекцията, като ви съветваме да правите малки стъпки. Например след като си измиете зъбите дезинфекцирайте повърхностите в банята, а след като направите закуската и хапнете, се погрижете за кухнята.

2. Изберете правилния препарат

Cif отговори на потребностите на всяко домакинство от безопасна дезинфекция с новия си продукт - универсалния дезинфектант Cif - Disinfect & Shine. Той унищожава 99.9% от вирусите и бактериите и в същото време е безопасен за употреба. Cif - Disinfect & Shine съдържа 100% естествено извлечен почистващ агент. Препаратът е чудесен вариант за семейства с деца и домашни любимци и би могъл да дезинфекцира различни повърхности, включително и такива за приготвяне на храна.

View post on Instagram
 



3. Направете си списък с повърхностите, които е добре да дезинфекцирате

На нас лично често ни се случва да забравим някоя от повърхностите за дезинфекция, затова ви предлагаме списък, който ще ви помогне в началните етапи.

Дръжките на вратите
Ключовете за лампите
Масите
Кухненският плот
Повърхностите в банята
Повърхностите в тоалетната
Плотовете на шкафовете
Столовете



4. Не забравяйте електрониката

Различните електронни устройства също се използват ежедневно и могат да се превърнат в източник на патогени. Затова не забравяйте да почистите дистанционните у дома, джойстиците на електронните игри, всички копчета, които пипате (като например това на радиото), както и телефоните на всеки член от домакинството.

*И една подсказка от нас:

А ключовете за дома и колата? Сещате ли се понякога да поичиствате и тях? Не ги забравяйте!

(в материала има продуктово позициониране)