Автор
Антония Михайлова

5 начина да се подготвим за една неповторима пролет

Пролетта настъпи, а природата се събужда за нов живот - край на мрачните студени дни, дългите мразовитите вечери и липсата на достатъчно слънчеви лъчи.
Обичам смяната на сезоните, този преход, който променя енергията на всичко – на света около нас и на нас самите.
Повишаването на температурата и промяната на атмосферното налягане, съчетани с намалената физическа активност и неподходящия хранителен режим през зимата обаче могат да повлияят на човека и по негативен начин.


Нека си признаем с идването на пролетта често се чувстваме изморени, неработоспособни и с намален емоционален заряд. При голяма част от нас този период се характеризира с липса на енергия, състояния на обърканост, замаяност, лесна умора и дори лека депресия – все прояви на т.нар. пролетна умора.
Въпреки това има няколко изпитани и лесни начини, които могат да ни помогнат да се преборим със симптомите и да подготвят психиката и тялото ни за пролетното пробуждане.

Да се потопим в природата


Може би най-хубавото на този сезон е възраждащата се природа и възможността да прекарваме повече време навън. Това е време за разходки, преходи и лежерни следобеди извън градския пейзаж. Сега е моментът да начертаем плановете си за пътувания извън града. Не забравяйте, връзката с природата избистря мозъка, прочиства съзнанието и изобщо ни кара да се чувстваме превъзходно.


Цветя и пак цветя


Да, цветята ни правят щастливи. А когато са истински и живи, още повече. Прекрасна идея е да освежите дома си, като засадите нови сортове шарени, уханни цветя. Ако пък живеете в къща, още по-добре – може да прекарате цял ден в градината, а вечерта на чаша бяло вино да посрещнете приятели в новия си, освежен двор. Така гарантирано ще се откъснете от мислите и натоварването си.


Сбогом на старите дрехи


Началото на пролетта е най-подходящото време, за да се отървем от всичко ненужно. Освен така популярното пролетно почистване, което всички се нагърбваме да свършим преди Великден, е много полезно и разтоварващо да направим такова и на гардероба си. Замисляли ли сте се колко много дрехи изобщо не сте обличали през последните 2 години? Е, сега е моментът да се сбогувате с тях – разделете ги в две купчинки – дрехите за следващата зима и дрехите, от които вече нямате нужда. Повярвайте ми, ще изпитате невероятна лекота и облекчение след този ритуал. Пък и ще имате причина, за да излезете на шопинг за нещо ново, свежо и в крак с модните тенденции.


Храна и пак храна!


Е, да. Това е другата прекрасна част от вдъхновението, наречено пролет. Това е времето, в което отново се завръщаме към пресните плодове и зеленчуци, и то какви само! Подготвяйте се, момичета, идва сезонът на ягодите, доматите и зелените салати. А те винаги ни оправят настроението, нали?

Капсула емоционален баланс

Често организмът ни има нужда и от допълнителна терапия за постигането на емоционален баланс, а добрата новина е, че може да му помогнем с изцяло природни продукти - билките. Те са доказано и ефективно средство срещу много състояния, включително и проявите на пролетна умора. При такива състояния са препоръчани билки, които имат благоприятен ефект върху нервната система, каквито са жълтият кантарион и коренът на валериана.
РЕСТАРТА е изцяло натурален продукт, който съчетава тези две активни съставки и подобрява настроението, премахва чувството на тревожност, нервно напрежение и раздразнителност. РЕСТАРТА симулира естествения синтез на серотонин в мозъка, което ни кара да усещаме прилив на положителни емоции и позитивно настроение.

Така че, забравете за грижите и проблемите и изживейте пролетта!

(в материала има продуктово позициониране)