Несъмнено всяка от нас мечтае за тонизирана фигура със стегнати крака без следа от целулит. За съжаление обаче това не е така лесно постижима задача, защото портокаловата кожа е проблем, който засяга над 85% от нежната половина на човечеството.

В началото на лятото всички се замисляме как ще изглеждаме по бански, а дните до отпуската стават все по-малко. Има ли начин да се отървем от целулита, преди да се съблечем на плажа?


Според експерти раздялата с целулита винаги е трудна, но не и невъзможна. На първо място е важно да знаем как да се отървем от излишната вода, натрупана в организма. Има обаче и някои тайни трикове, които ще ви помогнат да се избавите от портокаловата кожа.

Ето кои са те:


Вана със сол веднъж седмично

Веднъж седмично в рамките на 15-20 минути си взимайте вана с морска сол.

Водата за нея трябва да е около 40 градуса, а относно количеството сол трябва да знаете, че колкото е по-голямо то, толкова по-добър ефект ще има процедурата. След излизане от ваната се препоръчва да не се миете веднага, а да поседите около 30 минути със солта по тялото, освен ако не усещате дискомфорт.

Завършете процедурата с лек, загряващ масаж на областите с целулит.


Домашен скраб за тяло


Използването на скраб не само премахва мъртвата тъкан и прави кожата по-гладка и нежна, но и помага в борбата с целулита. Вместо обаче да давате пари за подобен тип козметични средства, може да си направите сами. За целта ви е необходима само чаша смляно кафе, чаша захар и няколко капки зехтин. Нанесете сместа, след като сте постояли известно време под душа и кожата ви е приела от парата в банята. Втривайте скраба с кръгови движения отдолу нагоре.

За максимален ефект повтаряйте процедурата два пъти седмично.



Спорт и хранителен режим


Няма как да се отървете от омразната портокалова кожа без подходящ хранителен режим и редовни тренировки. Една от основните предпоставки за появата на целулит е лошата циркулация на кръвта вследствие на заседнал начин на живот. Следователно за да преборите този проблем, трябва да станете по-активни. Не е необходимо ежедневно да прекарвате часове във фитнес залата, достатъчно е просто да посещавате спорт, съчетаващ кардио и силови упражнения, два пъти седмично и след месец ще забележите разликата. Диетолозите са категорични, че водните спортове също са перфектни за хората, които искат да се отърват от целулита.

Аква аеробиката и плуването са идеални, защото водата тонизира кожата и действа благоприятно на кръвоносните съдове, а мазнините се изгарят само в условията на интензивно снабдяване на тъканите с кислород. Разбира се, от значение е и хранителният режим.

Трябва да забравите за преработените и богати на бързи въглехидрати храни, за газираните напитки и за алкохола. Запомнете, че е важно не само количеството на калориите, които приемате през деня, но и микроелементите, които си набавяте чрез храненето. Важно е диетата ви да е богата на пресни плодове и зеленчуци, препоръчителна е и консумацията на фрешове, богати на витамин С, който ускорява обмяната на веществата и подобрява микроциркулацията на кръвта. В хранителния ви режим трябва да присъстват и храни, богати на протеин, фибри, сложни въглехидрати и полезни мазнини, каквито могат да бъдат намерени в зехтина, лененото семе и суровите ядки. Важен е и достатъчният прием на вода – между 1,5 и 2 литра вода. Това количество вода помага да се пречисти организма, да не се задържат излишни течности и да се предотврати разрушаването на съединителната тъкан, което е една от основните причини за портокаловата кожа.



Контрастни душове


Друг ефикасен метод, подпомагащ детоксикацията, е взимането на контрастни душове. При този тип душове се сменя температурата на вода, с която се къпете. Първоначално пуснете топлата вода за две минути, след което я направете студена за трийсет секунди. Повторете 3-4 пъти. Подобна смяна на температурата подпомага редуцирането на целулита, защото повишава циркулацията и движението на лимфата.

Помогнете на тялото да изхвърли излишната вода

Малко от вас знаят, но организмът има нужда от редовна детоксикация, за да функционира правилно. Благодарение на процеса на детоксикация, тялото се пречиства от токсините и задържаните течности, които са и една от основната причина за появата на целулит.

За да се преборим наистина ефективно с портокаловата кожа, е добре да заложим на природни съставки, които реално ще помогнат на организма да се детоксикира и на бъбреците да изхвърлят излишните течности. Сред най-ефикасните билки са брезата и глухарчето. Именно те влизат в състава на Дио-Ренал Детокс - хранителна добавка, която се грижи за изхвърлянето на ненужната вода от организма. Дио-Ренал Детокс подобрява работата на бъбреците, спомага за премахването на целулита, като стимулира кръвообращението в кожата и подобрява храносмилането.

(в материала има продуктово позициониране)