Автор
Цвета Герчева

5 важни неща, които (винаги забравяме) да сложим в сака за зимната ваканция

Зимата е в разгара си, най-запалените скиори вече откриха сезона, а истинските фенове на белите преспи с нетърпение чакат на пистата да падне поне метър сняг, за да се насладят максимално на приказката в планината през януари и февруари.

Но без значение дали смятаме да прекараме седмица в някоя топла хижа в Пирин или просто сме решили да се насладим на зимната си почивка някъде край хладния морски бряг, има някои неща, които е важно да сложим в куфара.

За да не ги забравите, ние съставихме този важен списък на Топ 5 неща, които е хубаво да имаме в сака за зимната почивка. Ето кои са те:

Добра книга, добър живот

Казват, че животът ни е точно толкова качествен, колкото са качествени книгите, които четем в свободното си време. Дали има истина в това или не, не знам, но едно е сигурно - зимната почивка върви ръка за ръка с добрата книга. Даже и навън условията да са прекрасни, винаги се случва да има някой мрачен студен ден, в който всичко, което искаш е топла хотелска стая, меки завивки, кана с чай и хубава книга. Затова, не я забравяйте.

Кремът против слънце

Ако има нещо, което често пропускаме да вземем в куфара за зимната ваканция, това обикновено е слънцезащитният крем. Вярно е, че той се използва повече през лятото. Но пък лицето, носът и устните буквално могат да изгорят през зимата в планината. Незащитени, тези части от тялото стават мишена за силните лъчи на слънцето високо в планината. Последствията са добре познати, затова - сложете един слънцезащитен стик за лице в сака. По възможност с фактор 50+.

Топли мигове, чай и радост

Може и да звучи ретро... Може и да ви напомня на туристите отпреди 30 години, които в брезентовите си раници винаги носеха термос с чай, но в този стар навик има голяма доза практичност. Да имаш добър термос с чай, който пази напитката поне за няколко часа гореща, е важно, особено в планината през зимата. Според планинските водачи добрата екипировка и термосът с чай са задължителен елемент от добре планирания излет в планината, така че не го подценявайте. Не на последно място, добрият стар чай наистина може да ви сгрее в момент, в който климатичните условия се сменят рязко и от зимна приказка времето се превърне в истинска ледена виелица.

Не подценявайте доброто термобельо

Термобельото е много важно през настоящия сезон, освен ако не планирате да прекарате зимната отпуска в топлата хотелска стая и да не си подавате носа навън. Независимо дали ще излезете сред природата за кратък преход или ще покарате ски или кънки на лед - доброто термобельо ще ви предпази от настинка и усещането за студ.

Ако се чудите защо да си купувате термобельо, ако не сте професионални спортисти, обясняваме съвсем накратко - този вид дрехи имат уникалната способност да извеждат влагата далеч от кожата и да пазят телесната топлина. Какво означава това ли? Сложете чифт термобельо в сака за зимната ваканция и няма да съжалявате.

Сървайвър кит с най-важните лекарства

Когато тръгвате на път през зимата, може би най-важното е да вземете със себе си сървайвър кит с най-важните лекарства. Kакви да бъдат те ли? На първо място - сложете нещо ефикасно против грип (очаква се пикът на грипа да настъпи в средата на януари, така че бъдете подготвени). Добре е да разчитате на топли напитки, като Флудрекс хот дринк.

Флудрекс помага бързо при грип и настинка, не съдържа захар и не причинява сънливост. Неговата иновативна формула помага на организма да се справи по-бързо със симптомите на грипа.

(в материала има продуктово позициониране)