Автор
Цвета Герчева

Детокс диетата, която наистина действа – новият хит в отслабването

Избрахте ли си нов модел бански? Извадихте ли тънките ефирни рокли от гардероба? Мечтаете ли вече само и единствено за морския бриз, за студен коктейл в ръка и за слънце? Ако отговорът на поне един от тези въпроси е "Да", значи сте една от милионите жени по света, които нямат търпение да се отдадат на любимите си летни страсти.
В сезонa, в който тялото е на показ, често, обикновено седмица преди морето, се замисляме върху това, че имаме нужда да свалим няколко килограма, а вече сме безвъзвратно закъснели.
Е, за да не изпаднете в ситуацията, в която трябва да отслабнете с 5 килограма за два дни (това е абсолютно невъзможно, все пак да уточним), ние ви предлагаме един наистина работещ детокс режим, който ще помогне на талията ви да стане по-тънка поне с няколко сантиметра, преди да сложите късата рокля на плажа.

Седмичен режим за детоксикация

Понеделник
Разтоварващ ден. Включва прием на плодови и зеленчукови сокове, чай от ройбос, мента или липов цвят, изворна вода 2-2,5 л.
Вторник
Варива и сурови салати, изворна вода 2-2,5 л.
Сряда
Речна риба, телешко или агнешко месо (за тези, които не могат без месо), амарант, киноа или елда (за веганите), сурови салати, изворна вода 2-2,5 л.
Четвъртък
Само сурови зеленчуци и плодове, изворна вода 1,5 л.
Петък
Варива (без картофи) и сурови салати, изворна вода 2-2,5 л.
Събота
Термично обработени зеленчуци, кисело мляко или сирене, паста (но без месо), сурови ядки (орехи, бадеми, тиквено семе), изворна вода 2-2,5 л.
Неделя
Меню по желание (без пържено и в количества, наполовина на тези, с които сте свикнали), вода 2-2,5 л.

Съвети по време на режима:


-Не подценявайте силата на подправките. Винаги, когато готвите по време на своя детокс режим, добавяйте подправки. Те са много полезни за организма. Сами по себе си те са билки, които помагат на тялото ни да бъде здраво и в кондиция, особено полезни са черният пипер и кориандърът и се съчетават идеално със задушени зеленчуци.

-Дъвчете! Ако се научите да дъвчете всяка хапка поне по 10-12 пъти, то храносмилането ви ще се подобри в пъти и по-бързо ще усещате ситост.

-Поставете си предизвикателства, които смятате, че може да спазвате, например две седмици без преработени храни - всичко, което има опаковка, е потенциално преработена храна. Вместо бисквити купувайте свежи плодове и храни от малки производители, които рядко намират място в големите вериги.


- Пийте зелен чай през деня. Знаем, че това не е най-мечтаната напитка, но пък е много полезна. Тя ще ви помогне да спрете по-лесно кафето и да изчистите по-бързо организма си от токсини.

-Заложете на природните съставки, за да постигнете наистина бърз и успешен детокс. Сред най-добрите средства, които природата ни е дала в борбата с натрупаните в организма отрови и свободни радикали, са екстрактът от бреза и глухарче.

Именно те влизат в състава на Дио-Ренал Детокс - хранителна добавка, която се грижи за изхвърлянето на ненужната вода от организма. Дио-Ренал Детокс подобрява работата на бъбреците, спомага за премахването на целулита, като стимулира кръвообращението в кожата и подобрява храносмилането.

(в материала има продуктово позициониране)