Автор
Цвета Герчева

Мисията успешна: Детокс академията ни приключи, а един от вас заминава на СПА уикенд в "Пирин Голф"

В сезона на отпуските всички искаме да изглеждаме добре на плажа, но не винаги имаме правилния подход към тялото си. За да ви помогнем да бъдете в топ форма за лятото, ние стартирахме специална "Детокс академия", която продължи три седмици. През това време се постарахме да ви дадем най-ценните съвети за това как да отървете организма си от излишните отрови и натрупани килограми, как да тренирате, за да имате тонизирано тяло и кои дрехи трябва да "изгоните" от гардероба си, за да се почувствате като нов човек на прага на горещите летни дни.

В нашата ексклузивна "Детокс академия" се включиха няколко топ специалисти, които дадоха своите безценни съвети. От първия ни детокс посланик Ипократис Пападимитракос, който е доказал себе си като един от най-добрите нутриционисти у нас, научихме, че храненето и детоксът трябва да вървят ръка за ръка.

"Сама по себе си думата „детокс“ означава премахване на токсини. И причината да става все по-популярна е, че ние сме изложени на все повече замърсители с токсини - от въздуха, от храната, от битовата промишленост и др. Това предполага, че имаме нужда от пречистване. Безспорен факт. За радост организмът ни върши чудесна работа, когато става въпрос за пречистване на токсините.", смята Ипократис Пападимитракос.

Треньорът Крис Гълъбов, когото поканихме да се включи в тази академия, за да ни разкрие тайните на перфектното тяло, посъветва жените да не чакат следващия понеделник, а да започнат тренировките още днес.

"За дамите биха били по-подходящи тренировките с ниска, до умерена интензивност, но с по-висока плътност и обем на тренировката. Причината е, че физиологията на жената предразполага към по-бързо възстановяване и толерантност към повече стрес.

Преди да се промени телесната композиция обаче, организмът има по-важни задачи, като това да се избави от ненужните токсини в него. За да върви добре една машина, тя трябва да бъде добре смазана. Тук идва важната роля на детокса. Затова и повечето треньори препоръчват първо да се започне с него.", казва Крис.

Третият ни детокс посланик - модният блогър и журналист Пепа Петрова - Пепита пък беше категорична - изхвърлете от гардероба дрехите, които ви правят нещастни и ще се почувствате като преродени.

А кой е цветът, който трябва да носим това лято? Пепа има правилния отговор!

"Зеленият цвят се счита за един от най-лечебните. Тъй като това е цветът на гората и тревата, той е чудесен избор за онези моменти, когато искате да се чувствате в синхрон с майката природа. Зеленото като цяло е символ на пролетта и на новия растеж. Този цвят носи в себе си комфорт и баланс. Изберете ярко или светлозелено, когато се впускате в нещо различно или искате да отворите нова страница в живота си.", казва тя.

И все пак, изводите за това как да сме по-здрави и в по-добра форма оставяме на вас. Ние имаме само един съвет - бъдете смели и не се страхувайте да заявите пред себе си: Аз искам да бъда по-слаба, по-здрава и с чист организъм. А когато говорим за детокс, можете да се доверите на силата на билките и природните дарове, защото те спомагат за по-бързата детоксикация на тялото. Сред доказалите своето действие са брезата и глухарчето. Именно те влизат в състава на Дио-Ренал Детокс - хранителна добавка, на която залагаме за по-бързо пречистване на тялото от токсини и свободни радикали.

*И така - специалната "Детокс академия" на Woman.bg приключи, а всички, които се включиха в играта ни и зададоха своите въпроси към нашите посланици, имаха шанс да спечелят СПА уикенд за двама в 4-звездния "Пирин Голф Апартаментен комплекс" в приказната Разложка долина.

Дойде време да обявим и печелившия, който ще може да се поглези в термалната зона на хотела, а освен нощувки получава и ваучери за закуски.

Името на печелившия е Денислав Димитров от София! Честито! Обзети сме от благородна завист.:)

(в материала има продуктово позициониране)