Автор
Цвета Герчева

Помощ - грипът идва след претоварване на работното място

Срокове, таблици, задръствания, коледен шопинг и опашки пред пробните - в последните дни от годината във въздуха сякаш витае едно напрежение, което неминуемо ни се отразява. Работата обикновено е много, а ние сме настроени за почивка, семейни вечери с любими хора и релакс. Точно преди така мечтаната ваканция около Коледа обаче обикновено имаме да свършим десетки задачи, а времето традиционно никога не стига.

Забързани в спешни ангажименти, ние намираме все по-малко време за почивка и сън. Преумората на работното място обаче изобщо не е безобидна и никога не бива да я подценяваме, съветват американски специалисти. Според куп изследвания прекаленото натоварване в офиса води до стрес, а той пък от своя страна е един от главните виновници за понижението на имунитета ни. Уморени, с отслабени защитни сили на организма и изнервени от предколедната еуфория - ние ставаме идеалната мишена за грипа и настинката. Има ли начин да преодолеем тази ситуация и как да спрем да боледуваме, в следствие на преумората?

Ето няколко полезни идеи:

Изнеси офиса в любимото кафене

Според специалисти, ако сменим строгата офис среда с по-приятна, това неминуемо води до повече положителни емоции от работата. Не на последно място - когато атмосферата предполага спокойствие и аромат на кафе и кроасани, ние успяваме да "излъжем" претовареното си съзнание, че всъщност не работим, а си почиваме. Така че - какво ще кажете за един ден в любимата кафетерия вместо в офиса?

Забави темпото

Ако постоянно сте на педал, тичате от среща в среща и имате огромен списък от задачи, които все не успявате да свършите, значи е време да намалите темпото. Няма нищо страшно в това да говорите с шефа си и да му кажете, че не успявате да се справите с всичко наведнъж. Това ще накара всички да разберат, че вие уважавате времето и спокойствието си, а не сте от тези служители, които работят до късно вечер по няколко седмици, а после се разхождат като призраци в офиса, в следствие на хронична преумора.

Един кактус и съм нов човек

Според специалистите по Фън Шуй засаждането на растение ни кара да намерим по-лесно вътрешния си баланс, а работата с пръст ни кара да се освободим от статичното електричество, което сме натрупали през деня. Нашият съвет? За да отпуснете малко предколедното напрежение - зарежете всичко и се отдайте на един следобед в ролята на градинар. Ще се убедите сами колко е успокояващо.

Изпуснете напрежението

Спортът е идеален начин да повишим имунитета си и да изпуснем напрежението едновременно. А ако говорим за тренировка по бокс - то определено тя е начин да възвърнете емоционалния баланс. Имате колега, който наистина ви дразни. Предствете си, че е на мястото на боксовата круша и готово.

Туширайте настинката веднага

Зимата е сезонът на настинката и грипа, а колкото по-преуморени и изтощени сме от работа, толкова по-голяма е вероятността грипът да ни повали. Усетим ли обаче първите симптоми на простудата, добре е да реагираме веднага. Сред начините да се справим с температурата са горещите напитки с парацетамол, които наистина действат бързо и ефективно.

Флудрекс има специална формула, която бързо и ефикасно понижава температурата и симптомите на грипа. Той не сдържа захар и не предизвиква сънливост.

(в материала има продуктово позициониране)