Автор
Цвета Герчева

Рестарт на работното място - как да се справиш с напрежението от новата позиция

"Всеки има право на ново начало". Това е един от надписите на латински, който някога стоял над вратата на един от известните в древността римски патриции. И макар да живеем много по-различни от гражданите на империята преди близо 2 хиляди години, максимата е валидна и днес. Да, все още всеки от нас има своето право на ново начало. И понеже тази година хиляди ще сменят работното си място и ще изпитат напрежението от промяна в средата и колектива, ние решихме да съставим няколко основни правила, които е добре да спазиш, ако си сред тези, които ще се се впуснат в предизвикателството, наречено "нова работа".

Научи се да рестартираш

Понякога отрицателните емоции ни заливат като мощна река. Дразним се от хората около нас, от шума, дори от прекомерната тишина. Прагът ни на чувствителност спада, оказваме се в хватката на несигурността, на раздразнението и на пониженото настроение. Как да излезеш от тази ситуация? Много е просто включи емоциите си в режим "рестарт". Опитай се всеки ден да прекарваш по един час без да работиш, без да мислиш за отрицателни случки, без да правиш планове за бъдещето. Само един час на ден, в който да позволиш на емоционалния ти рестарт да започне. Не е трудно. Само 60 минути, посветени на нещо, което те кара да се чувстваш добре. Шопинг, кафе с приятелка, разходка в парка или вана вкъщи - ти най-добре знаеш кой е любимият ти рестарт "порок". Отдай му се!

Покажи същността си

Да покажеш на ръководството и на новите си колеги, че си талантлива, способна и умна жена - е мисия, която невинаги минава гладко и без "подводни камини". Ето защо съветът на специалистите е да не се вглъбяваш в това какво ще си кажат другите за теб и да се концентрираш върху това как най-точно да покажеш своята идентичност. Няма смисъл да лъжеш за себе си - рано или късно колегите ти ще разбера какъв човек си. Най-правилният ход е да покажеш личността си напълно още в самото начало. Така ще си спестиш любопитството на колеги, които искат да те "разгадаят".

Нервното напрежение е нормално

При над 50% от хората, които сменят работата си, чувството на тревожност води до леки депресивни състояния. Почти никой не е изключение от статистиката - оказва се, че нервното напрежение при започването на нова работа е състояние, в което е бил почти всеки човек.

Как обаче да се справим с него? Довери се на билките и на правилната хранителна добавка, която наистина ще те накара да се усмихнеш и да погледнеш света откъм положителната му страна. Такъв продукт е Рестарта. Той е изцяло на билкова основа - съдържа екстракт от жълт кантарион и корен от валериана и има силата да балансира емоционалното състояние, като подобрява настроението, премахва чувството на тревожност и нервно напрежение. Това е продукт, който наистина рестартира положителните емоции.

(в материала има продуктово позициониране)