Автор
Цвета Герчева

Списък: Какво задължително трябва да имаме в домашната аптечка по време на епидемия

Древните мъдреци на Изтока казват, че накрая винаги всичко е наред. "Ако сега не е наред, значи това не е краят", гласи една от най-старите дзен фрази.

Ние вярваме в тази максима и знаем, че всяка промяна в живота ни е за добро. Просто трябва да сме силни и да бъдем подготвени. Затова и съставихме списък на важните неща, които трябва да имаме в домашната аптечка в ситуации като сегашната - грипната епидемия е нещо опасно, но за да сме спокойни и подготвени за всичко, трябва да заредим дома с тези неща:

Витамини


Витамините са добра превенция против грипа и заразите. Те подсилват имунитета ни, грижат се за доброто функциониране на всички системи в организма ни и не на последно място - след края на зимата и на прага на пролетта, тялото ни определено има нужда от подкрепа. Заредете домашната аптека с витамини за вас и децата ви - те със сигурност ще ви бъдат от полза.

В момента специалистите препоръчват приема на витамин D, C и Цинк. Не забравяйте, че за да е максимално ефективен, витамин D трябва да е в течно състояние.

Билки

Често забравяме, че билките са отличен помощник в борбата с вирусите. И тук не говорим за това да се лекуваме само с алтернативна медицина! Просто отварите от някои лечебни растения наистина могат да ни помогнат в битката с куп респиратони заболявания. Специалистите дори посочват именно пиенето на повече чайове като една от важните стъпки за борба с вирусите. Но не черен чай на пакетче, а грижливо подбрани билки. Затова е препоръчително винаги да имаме под ръка малко лайка и подбел (подбелът помага при кашлица), пакет мента, маточина и мащерка, шепа хубав липов цвят и листа и плодове от глог. Несъмнено комбинацията от точните билки и подходящото лекарство би могла наистина ефективно да помогне за бързото възстановяване след настинка и грип.


Нещо наистина ефективно против температура и болка

Понякога грипът се развива буквално за часове. И тук не говорим само за опасния коронавирус, но и за класическите сезонни инфекции, а най-притеснителната им проява за повечето от нас е високата температура. Възможно е изведнъж да се почувствате зле и именно тогава е от ключово значение да вземете навременни мерки, а не да отложите за утре сутрин, когато ще минете през аптеката.


*Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 10 години. Съдържа метамизол. Преди употреба прочетете листовката. А129/11.08.2016

Ето защо е добре в домашната си аптека да имате нещо ефективно, като Диалгин капки. Метамизолът, който се съдържа в тях, ефективно овладява болката и понижава температурата, а течната форма е причина за бързото начало на действието му. Друга причина да добавите Диалгин капки към лекарствата, които винаги присъстват в дома ви е, че е подходящ както за възрастни, така и за деца над 10 години. Освен това Диалгин капки е с приятен вкус на ягода, не съдържа захар и може да се използва до 6 месеца след отваряне, без да е необходимо да се съхранява в хладилник.


Противогрипните сашета с комплексно действие

Почти всички сме пили противогрипни сашета, но когато избираме продукт, който да помогне на организма ни в борбата с вирусите е важно да изберем най-подходящия за нас и нашия ритъм на живот. Сред лекарствата, които се предлагат на сашета у нас е и Флудрекс Макс Хербал, който е отличен избор за домашната аптечка поради няколко причини.


*Лекарствен продукт без рецепта за лица над 12 години. Съдържа парацетамол. Преди употреба прочетете листовката. А 0221/19.09.2019

От една страна е комплексното му действие. Благодарение на двете си активни съставки – парацетамол и фенилефрин, Флудрекс Макс Хербал овладява ефективно още първите прояви на болестта – от висока температура, втрисане, главоболие, болки в тялото и мускулите до затруднено дишане и запушен нос. От друга, макс формулата го прави максимално ефективен дори при по-изявени състояния,
при това без да предизвиква сънливост.
Това, което отличава Флудрекс Макс Хербал, обаче, е добавеният натурален сух екстракт от плодове на черен бъз. Билката е позната още от древността е имуностимулиращото си действие и противовирусната си активност.

*Не забравяйте, че трябва да се храните здравословно, да се движите доколкото е възможно и да се стараете да спите достатъчно. Най-важно за вашето здраве е спокойствието и липсата на паника.
Яжте повече плодове, обърнете внимание на близките си хора и вземете хубава книга, която ще ви накара да мечтаете за нови хоризонти. И не забравяйте - попълнете липсите в домашната аптека :)

(в материала има продуктово позициониране)