Автор
Ева Лъчезарова

Три изненадващи начина, по които смяната на времето влияе на здравето ни

Сякаш през последната година, освен към новото нормално, трябваше да привикнем и към непостоянното време.

Неведнъж ни се случи няколко сезона да се сменят в разстояние само от един ден - сутрин горещо слънце, следобед гръмотевици и силен дъжд, а за вечеря - сняг.

Тези резки промени във времето обаче неминуемо се отразяват на телата ни и на начина, по който се чувстваме, затова в този материал събрахме три изненадващи начина, по които резките промени в заобикалящата ни среда биха могли да повлияят на здравето ни.

Дъждът и бурите могат да предизвикат мигрена

Предстои ни един от най-вълнуващите преходи през годината - този между пролет и лято. Той обаче е свързан с множество промени във времето, за които е добре да бъдем подготвени. Когато вали дъжд и наближава голяма буря, налягането варира доста. Редица изследвания показват, че тези изменения биха могли да предизвикат мигрена.



Сезонът на бурите може да предизвика болка в ставите

Много от нас имат приятели или роднини, които твърдят, че могат да предскажат кога се задава буря или дъжд. Те се ориентират по това как усещат ставите си, а подобен тип симптоми имат и своето обяснение. Специалистите смятат, че понижаването на атмосферното налягането води до леко разширяване на въздуха в ставните кухини, което може да причини болка в инфектирани или чувствителни стави.

Влажността също може да предизвика главоболие и мигрена

Скорошни изследвания показват, че нивата на влажност също биха могли да доведат до главоболие при някои хора. Това важи както за влажността у дома, така и за тази на въздуха на открито. Така че вече имате още една причина да следите прогнозата за времето.



Истината е, че не можем да повлияем на времето, но бихме могли да предприемем мерки, които са в нашите ръце. Затова ако често получавате главоболие, свързано с измененията във времето или болки в ставите, нашият съвет е да заредите домашната си аптечка с подходящо болкоуспокояващо средство, което да е само на ръка разстояние при нужда.

Точно такова е Диалгин капки. Продуктът успокоява болките от различен произход и действа продължително и ефективно. Диалгин капки помага и за понижаване на високата температура и е подходящ за деца и възрастни над 10 години.

Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 10 години. Съдържа метамизол. Преди употреба прочетете листовката. А129/11.08.2016

(в материала има продуктово позициониране)