Автор
Цвета Герчева

Защо едни жени са щастливи, а други не? Ще се изненадате от отговора

Казват, че за щастието няма точна рецепта, обаче ние в екипа на Woman.bg отдавна сме разбрали, че това не е точно така.

Просто защото едни жени са по-щастливи от други и в тази закономерност не може да няма някаква причина. Потърсихме я в съветите на психолозите и самите ние се изненадахме от отговора.

Ако трябва да бъдем наистина честни - към днешна дата тайната на щастието все още е добре пазена. Все пак има някои съвети и правила, към които можете да се придържате, за да намерите вашата лична формула, която ви кара да се усмихвате и да усещате пеперуди в стомаха.

Ето и някои от тях:

Днес, сега, веднага, от този момент

Да вземеш решение да си щастлив е почти толкова трудно, колкото и да започнеш строга диета. Затова понякога се оставяме на емоциите си и отлагаме момента до... следващата седмица, например. Психолозите обаче смятат, че това е голяма грешка. Затова те съветват да вземем решението за личното си щастие сега, веднага, от този момент нататък. Това е много важен подход, който ще ви помогне да не отлагате усмивката си за след ден и ще ви откъсне от негативните мисли.

Да приемаме

Да се научим да приемаме е основно правило в източната философия. Приемането на лошите моменти и умението да останете в мир с негативното, което ви заобикаля, ви дава възможност да се подготвите емоционално за щастливите мигове в живота.

Така че какво са проблемите? Просто един етап на подготовка преди щастието. Не го забравяйте и приемете тези моменти с усмивка, защото те са всичко, от което имате нужда, за да сте щастливи след това.

Нова рокля и едно лятно желание

"Човек е щастлив, когато притежава това, което обича, а не когато притежава онова, което другите харесват", казва Ларошфуко. Затова - нека вашето собствено щастие да зависи единствено от вашето мнение за него. Имате любима розова рокля и в нея се чувствате страхотно? Това е чудесно - носете я винаги, когато имате възможност. Сложете си любимите обувки и излезте на разходка по магазините. Навън вече е пролет - оставете дебелите дрехи в гардероба и си намислете свое специално лятно желание. Сега го повторете няколко пъти и се замислете какво трябва да направите още днес, за да се сбъдне то. Имате ли вече план? Чудесно!

Успехът и щастието невинаги вървят заедно

Най-неочакваният извод, до който психолозите са стигнали, е, че щастието и успехът невинаги вървят ръка за ръка. Какво означава това ли? Казано накратко - повишението в службата невинаги означава да имате повече време за себе си, повече щастливи мигове и повече поводи за радост. Успехът почти винаги носи след себе си някои негативи, затова замислете се къде точно е вашето щастие. Дали е в това да ви повишат в службата, или в това да имате повече време за любимите си хора.

Природата помага за емоционалния ни баланс

Когато се чувствате нервни, в безизходица, преуморени и усещате, че негативните емоции заливат съзнанието ви, трябва да потърсите своята формула за щастие. Понякога тя се крие в натуралните продукти и билковите екстракти.

Такива са жълтият кантарион и коренът на валериана. Именно те влизат в състава на РЕСТАРТА - изцяло натурален продукт, който балансира емоционалното състояние, подобрява настроението и концентрацията и премахва чувството на тревожност и раздразнителност. Освен това РЕСТАРТА стимулира естествения синтез на серотонин в мозъка, което ни кара да усещаме прилив на положителни емоции и позитивно настроение.

(в материала има продуктово позициониране)