Автор
Цвета Герчева

Защо не отслабвате? Истината за килограмите

Лятото съвсем осезаемо чука на вратата, а вие още не сте свалили онези няколко килограма, с които си бяхте намислили да се "разделите" преди сезона на ефирните рокли и късите панталонки? Спокойно!

Все още имате време да изглеждате зашеметяващо на плажа, просто трябва да следвате някои правила. На първо място започнете да пиете повече вода. Да, знаем, че всички диетолози повтарят това като мантра и вие вече сте го чували десетки пъти. Ами, време е да започнете да го прилагате, защото няколко чаши повече вода на ден вършат чудеса с тялото ни на клетъчно ниво.

И понеже наистина до плажа няма още много време, ето някои важни стъпки, които е добре да следвате, за да се сдобиете с желаната фигура. Те ще ви помогнат да се отървете от някои от най-разпространените заблуди за отслабването и не на последно място - ще разберете къде точно се крие истината за килограмите.


Кардиото не е всичко


Да, кардио упражненията са страхотен начин да поддържате тялото си във форма. Ако редовно ги практикувате обаче, организмът свиква с този вид натоварване и реално спира да хаби толкова калории, колкото са му били нужни в началото. Реално това прави кардио упражненията много полезни, но не и ефективни за сваляне на килограми. Затова, ако искате да изваете тяло за плажа - заложете на някои активности, които са ви по-уморителни и трудни от 15-те минути на кростренажора.

Спирам да ям хляб!

Не - не спирайте да консумирате дадена група продукти, само защото някой е казал, че са вредни. Просто спрете с глупавите диети, от които често качвате повече, отколкото сваляте. Има един много лесен и прост принцип за диетично хранене - задайте си въпроса какво би вечеряла прабаба ми? Полуготова храна, газирана напитка и вафла за десерт? Разбира се, че не. Наблегнете на зеленчуците и на простите храни, които някога родителите ни хапваха и ще видите, че само след месец сантиметрите около талията ви ще намалеят. И не - не се отказвайте от хляба. Златното правило е от всичко по малко. Той също е много полезен за тялото, само че в наистина малки количества.

Не залагайте единствено на здравословните храни

Смятате, че здравословните храни имат по-малко калории? Е, грешите. Често здравословните храни даже са по-калорични от някои, смятани за ужасно вредни за талията. Пример за това са ядките, семената и черният шоколад. Категорично обявени за здравословни, тези храни са и доста калорични. Да, те имат наистина много полезни киселини и микроелементи, но калориите, с които ще се сдобие и тялото ви, ако ги хапвате в големи количества, също не са за подценяване. Всичко е въпрос на мярка. Да хапваш бадеми не винаги означава да изядеш цялото пакетче, нали?

Отървете се от излишната вода в организма

Понякога тялото ни задържа излишни течности, които стават причина за появата на отоци и дори целулит. Ето защо, ако искаме да изглеждаме наистина добре на плажа е препоръчително освен за диетата, да се погрижим и за детоксикацията на организма ни, като му помогнем да изхвърли свободните радикали и вредните частици, които са се натрупали през зимата и пролетта.

Тук на помощ идва силата на природата и натуралните екстракти, които доказано влияят благотворно на тялото по време на процеса на детоксикация. Едни от безспорно най-полезните дарове на природата, когато говорим за детокс и сваляне на килограми, са екстрактът от глухарче и от бреза. Именно те влизат в състава на Дио-Ренал Детокс - хранителна добавка, която помага на тялото да се отърве от излишната вода, благоприятства за премахването на целулита и не на последно място - стимулира отделянето на токсини през бъбреците, без да ги натоварва.

(в материала има продуктово позициониране)