Автор
Цвета Герчева

Ръководство за жени - как да избягаме на самотен тропически остров

Тишина, самотен остров и хармония... звучи направо невероятно. Но само на десетина часа със самолета от София, някъде от другата страна на земното кълбо, има едно място, което може да те накара да забравиш за всичко и всички и да си пожелаеш да останеш там вечно. Казва се Ко Пи Пи. И не, не е ужасно скъпо да стигнеш до плажа, на който е сниман филмът "Плажът". Трябва просто да си освободиш седмица и да събереш минимален сървайвър бюджет. Защото тропическите острови на Тайланд си заслужават и то много.

И понеже в София ту е пролет, ту е зима, а след кратката обиколка на Италия на момичетата от моята скромна дамска компания грам не им се стои на студено, се наложи да вземем спешно групово решение да избягаме на топло. Чакаме лятото с нетърпение, но точно сега имаме нужда от море, щастие и положителни емоции. Намираме уникално изгодни самолетни билети (в последния момент), слагаме два чифта бански в ръчния багаж и отлитаме към залеза.

И понеже прочетохме десетки пътеводители за Тайланд, а от опит знаем да не вярваме на нищо, което не сме опитали и преживели сами, ето един кратък наръчник как да избягаме успешно на самотен тропически остров:

Няма ме! Няма ме!

За да избягате успешно на самотен тропически остров, задължително обяснете на всички в офиса къде сте и каква е вероятността да ви се работи от плажа. Отпуск? Звучи страхотно, но днешните технологии, интернет и бързи връзки наистина ни позволяват да работим от всяка точка на земното кълбо, независимо къде се намираме. Искате ли да си го причините? Отговорът е не.

Свежа храна, свежа кожа

След зимата, прекарана в прегръдката на дебелия пуловер и топлото яке, кожата ни има нужда от детокс и релакс. Свежите тропически плодове и горещото слънце могат да ви накарате да се почувствате поне с 5 години по-млада. Затова - когато сте на другия край на земното кълбо - насладете се на местните вкусотии и се покажете поне за мъничко на слънце.

Забравете гримовете и токчетата

Грим, токчета и сако? Оставете ги да си починат в гардероба. Всичко, което ви трябва, за да избягате успешно на самотен остров, са няколко памучни рокли и широка усмивка.

Слънце, изгреви, море

В Тайланд има от всичко по много, но за да бъде вашето бягство от реалността успешно, отдайте се на гимнастика на плажа рано сутрин и позволете на щастието да се настани в онова кътче от сърцето ви, което е запазено специално за него.

Хармонията, която започва отвътре навън

За мен да бъда в хармония със себе си и със собственото си тяло е толкова важно, колкото да знам, че имам свободата да мечтая за пътешествия, нови земи и далечни континенти. Затова има едно нещо, което никога не пропускам да сложа в куфара си, когато пътувам - моята хранителна добавка, която ме кара да се чувствам в суперформа и да забравя за болките по време на цикъл - "Лейди Хармония".

В състава й влизат само натурални продукти и билкови екстракти, които помагат на тялото да се пребори с целулита и повехналата кожа и да възстанови хормоналния баланс - мисия, която съм си поставила през последните няколко месеца!

"Лейди Хармония" съдържа няколко магични билки, които доказано влияят благотворно върху женското здраве. Екстрактът от Агнус кастус допринася за хормоналния баланс, нормалното протичане на менструалния цикъл и менопаузата, както и за равновесието в нервната система. Магичните свойства на Центела азиатиката влияят благоприятно на кожата и действат срещу мастните отлагания и целулита.

* Скъпи момичета, благодаря ви, че споделихте с мен това приключение. В тези "28 дни от живота на една жена" ние пътувахме заедно, влюбвахме се в приказни гледки, търсихме женската си същност и си зададохме някои важни въпроси. Опасни ли са ксенохормоните? Трябва ли да изпитваме болка на всеки 28 дни и защо се страхуваме да признаем пред себе си, че имаме проблем?

Докато разказвах истроиите, които могат да се случат на една жена за 28 дни, аз си поставих за цел да потърся кое е онова нещо, което ми дарява истинска хармония. Прелетях почти половината свят, за да разбера, че хармонията всъщност е нещо съвсем мъничко, което мога да побера в шепата си - едно хапче, което наистина кара тялото ми да чувства истински баланс в моментите, в които другите момичета се превиват от болка - "Лейди Хармония".

Аз успях да тръгна по пътя към хармонията със собственото си тяло, а ти?