Автор
Цвета Герчева

Тайната на перфектната лятна отпуска, за която не сте предполагали

Лятото вече идва. Ура! Време е да стягаме куфарите и да избягаме от офиса. Онези мечтани дни, в които оставаме насаме с плажа, шезлонга и потния коктейл в ръка са съвсем, съвсем близо! И понеже наистина чакаме това време още от миналия октомври, когато на всички ни стана ясно, че да - студените дни неизменно ще завземат нашите географски ширини поне за 6 месеца, през юни вече всички сякаш мечтаем само за едно - море, вълни и безгрижни часове.

Кои са обаче онези неща, които задължително трябва да знаем, за да организираме перфектната лятна отпуска? Ето някои от правилата на заклетите пътешественици, които определено знаят как да прекарат идеалната ваканция:

Без посока

Обиколили сте цялото ни Черноморие. Били сте в почти всички селца в Южна Гърция. Чувствате се, сякаш сте израснали в Пампорово и Банско? Страхотно. Сега сигурно се чудите накъде да поемете това лято. Дали да е Португалия, или Пулия, дали да вземете колата или да си купите самолетен билет на сносна цена и да отлетите към залеза? Е, отговорът често се крие точно там, където не сте предполагали. Една от тайните на истински вълнуващото пътуване е да тръгнеш без път и посока.

С влак през Тракийската низина? Защо не! Или пък едно пътешестве с теснолинейка из Родопите, после малко СПА в античните римски басейни край село Баня и за финал - поход до Вихрен?

Първата тайна на щастливото пътуване: Спрете да правите стриктни планове. Отидете на истинско пътешествие. Изключете онлайн картите. Изпаднете в безизходица и после си спомняйте дълго как пътят в планината е свършил в пещера и се е наложило да карате 4 часа на обратно. Тръгнете на лов за спомени, не за снимки в Instagram. Все още хубавите преживявания са за предпочитане пред славата сред хилядите последователи в социалните мрежи, не го забравяйте. Не знаем още колко това ще е така, така че наслаждавайте се до последно на истинските емоции.

Без грим и без свян

Има дни, в които да сме красиви е всичко, което съдбата иска от нас. Важни срещи, интервю за работа, нова любов... Но има и моменти, в които да станеш сутрин и да си сложиш фон дьо тен и спирала е точно толкова неподходящо, колкото да идеш при папата с тясна розова рокля. Затова - когато стягате багажа за лятната отпуска - оставете всичкия макиаж на нощното шкафче. Гримовете няма да избягат, те ще ви чакат точно там, където сте ги оставили, преди да тръгнете. Има обаче една подробност - след едни десетина дни свобода и спокойствие, вие самата ще се върнете по-красива, отколкото сте заминала. Тоест - почти няма да имате нужда от никакви "рисунки" по лицето, освен от една усмивка. Усмивката, която винаги се появява, когато се сетиш за онзи следобед на плажа и многото коктейли с аромат на кокос и ром.

Втора тайна на щастливото пътуване: Оставете свяна някъде зад вратата на офиса, когато я затръшвате, преди да излезете в отпуска. Да, вярно е, понякога трябва да се съобразяваме с нормите на обществото. Но на плажа всички сме равни. Така че - сложете най-късите панталонки, най-шарената фланелка и се забавлявайте така, сякаш цяла година не сте правили нищо друго. От вас зависи. Никой не може да ви помогне да се почувствате като истинска безсрамница, освен ако вие самата не решите, че поне за две седмици годишно късате с всички обществени правила. Да поживееш няколко дни като тийнейджърка, без да си задаваш онзи гаден въпрос "А редно ли е?" и "Какво ще си помислят хората?" - ето я една от тайните на перфектната отпуска.


Подготвена за всичко, по всяко време

Да умееш да пътуваш означава да умееш да очакваш. Понякога даже и най-неочакваното. За да бъде вашата така чакана отпуска наистина перфектна, не правете планове къде ще ходите и какво ще правите. Правете планове как ще бъдете спокойна, здрава, в хармония със себе си и света. И не на последно място - не позволявайте на някакви неприятни емоции и усещания да развалят вашите дни.

Къси поли, басейни и климатик - понякога се случва точно в дните, в които сме отредили за почивка, да се обадят някои неприятни състояния, като циститът например.

За щастие, макар често да ни навестява в най-неподходящия момент - когато сме на почивка например, циститът се лекува лесно и успешно само благодарение на силата на природата. Сред най-добрите средства за борба с него са Американската червена боровинка и Златната пръчица. Именно те влизат в състава на Цистирен - хранителна добавка, която се грижи за здравето на пикочните пътища. Така че - бъдете подготвени за всичко. Понякога една опаковка Цистирен в чантата е всичко, от което вашият летен сървайвър кит има нужда.