Пролет е, а онзи чифт джинси някак все още не ти става? Не се притеснявай. Хиляди жени по света са в твоето положение. И за това си има конкретна причина - ксенохормоните.
И ако макроголемият въпрос преди лятото е „Как да сваля онези 5 килограма, които ми тровят живота напоследък“?, то, оказва се, отговорът далеч не се крие просто в диетата или активния спорт. Разбира се, те помагат. Обаче. Има едно голямо обаче...

Замисляли ли сте се защо нашите майки и баби изглеждат така кокетни и приветливи, макар и на възраст, по старите черно-бели снимки. И защо никоя от тях не е чувала думата целулит? А питате ли се защо сега деца на по 10-12 години разхождат сладурски, но солидно набъбнал целулит по плажа?

Къде е разликата? Оказва се в ксенохормоните. Може и да ви звучи като теория на конспирацията, но научните среди от години алармират за проблема, който засяга почти всеки човек по света.
Казано накратко – ксенохормоните са навсякъде.

Как обаче те разрушават здравето ни и хармонията в организма ни? Много просто! Оказва се, че тези изкуствени вещества досущ приличат на едни много специални съединения от нашия организъм – хормоните. Така на практика ние се оказваме заобиколени от изкуствени хормони, без даже да го осъзнаваме. Тялото ни не може да ги разпознае и ги приема за свои. И в този момент цялата хармония на организма се обърква. Научно доказано е, че жените са най-рисковата група, защото много от ксенохормоните (от ксено – чужд) имитират естрогена.
В тялото на всеки човек има определени нива на естроген и прогестерон, но когато хармонията между тези две вещества се наруши, налице е целулит, болезнен цикъл, проблеми с настроението, главоболие, проблеми с кожата, честа умора, липса на тонус и остоепороза. Според лекарите проблемът може да бъде и още по-страшен – ксеноестрогените могат да бъдат причина за рак, за задържане на вода и за напълняване около ханша. С две думи - тотален апокалипсис. И не си казвайте това не се отнася до мен.


Елементарен пример: Сутрин е, ставаме и си взимаме душ. Страхотно. Обаче знаете ли, че в хлора на водата, с която се къпем, има ксенохормони? А знаете ли,че когато кожата има допир с хлор, той прониква в нея и по този начин помагаме на целулита да се образува, втвърди и остане завинаги с нас?

Все пак да продължим с примерите. Ползваме малко количество душгел. В него има химикали и консерванти, които съдържат много ксенохормони. Продължаваме с пастата за зъби. Ако е по-агресивна и избелваща, почти сигурно е – има ксенохормони.
Тоник за лице, а после крем. Слънцезащитен продукт (тук вече има ужасно много ксенохормони), чиста фланелка и джинси ( в омекотителите има много ксенохормони, които проникват в тялото през кожата), лек парфюм и се качваме в колата.

Така – да знаете, в колите, особено в новите, има много ксенохормони, поради промишлените пластмаси, от които са направени таблата и тапицериите. Общо взето да се возиш в кола причинява целулит. Продължаваме още малко. Чаша кафе (ако го обичате с мляко, да знаете, че то е пълно с онези вещества, за които говорим досега) и бутилка минерална вода преди работа... (в пластмасите има много ксенохормони, а когато са нагрети, те отделят голямо количество, което ние поглъщаме). Оказва се, че поемаме една сериозна доза ксенохормони и то само час, след като сме отворили очи. А какво остава до края на деня?

Въпросът е повече от реторичен. Как да се преборим с тези така опасни вещества?

Има някои правила, които е добре да спазвате, за да се избавите от фалшивия естроген, който ви прави дебели, уморени, с лоша кожа и кофти настроение:

-На първо място - забравете за пластмасовите бутилки и чаши. Носете кафето си в керамична или стъклена чаша, а водата в специален контейнер, който не отделя ксенохормони. Храната в хладилника също е добре да се прибира в стъклени кутии.

-Изхвърлете агресивните препарати от дома си - все пак вероятно просто готвите, не провеждате ядрени опити, че да имате нужда от супер силен дезинфектант. Лимонът и содата за хляб вършат чудеса за почистването на къщата:

-Белете плодовете и зеленчуците, които купувате от магазина. Ако пък имате възможност да се снабдите с домашни или био продукти - не пестете пари за тях - имайте предвид, че така инвестирате във вашето здраве.

-За да помогнете на организма да се избави от натрупаните ксенохормони и ксеноестрогени, които са виновни за болезнения цикъл, целулита и задържането на вода - доверете се на природна добавка на билкова основа.

"Лейди Хармония" е изцяло природна добавка, която ни помага да възстановим вътрешния хормонален баланс на организма. Тя съдържа няколко магични билки, които доказано влияят благотворно върху женското здраве.

Екстрактът от Агнус кастус допринася за хормоналния баланс, нормалното протичане на менструалния цикъл и менопаузата, както и за равновесието в нервната система. Магичните свойства на Центела азиатиката влияят благоприятно на кожата и действат срещу мастните отлагания и целулита.