Колкото и нелепо и шокиращо да звучи, но е факт – тъжен и непростим, че и сред именитите звездни величия има такива, които са взели тежкото и непростимо решение да се откажат от децата си, още докато са били в невръстна възраст.

Дали в името на кариерата, или поради неочаквана ранна бременност, те са предали собствените си рожби в ръцете на чужди родители и не малко от тях са съжалявали по-късно за това. Да видим кои са те:

Алберт Айнщайн


Алберт Айнщайн и Милева Марич

Колкото и да не ви се вярва, но великият учен и нобелов лауреат Алберт Айнщайн има тъмно петно в биографията си. Той се отказва от извънбрачната си дъщеря веднага след раждането й. Момиченцето, кръстено с името Лизерл, е рожба на тайната му връзка със сръбската математичка Милева Марич, по-късно станала негова съпруга. Детето се появява на бял свят през 1902 г., но и двамата вземат тежкото решение да го дадат за осиновяване. До ден днешен никой не знае какво се е случило с Лизерл. Майката и момичето заминават за Сърбия. Причина за това е, че детето е незаконно. Няколко месеца по-късно Милева се връща при Айнщайн в Цюрих сама. На следващата година Алберт и Милева сключват брак, от който един след друг се раждат двамата им сина - Ханс (1904 г.), и Едуард Айнщайн (1910 г.). Бракът им просъществува 16 години, преди безкрайните премествания да омръзнат на Милева и тя да поиска развод.

Роузан Бар


17-годишната Роузън Бар, настояща актриса и продуцент, ражда дъщеричката си – Бранди Браун, когато е едва на 17 години. Поради ранната си възраст тя решава да я даде за осиновяване през 1970 г. Двете по-късно отново се събират.

Бар има още четири деца: Джесика (1975), Дженифър (1976) и Джейк (1978) от първия си съпруг Бил Пентланд, и Бък (1995) от третия си съпруг Бен Томас.

Кларк Гейбъл


Легендата на Холивуд - Кларк Гейбъл, е имал дъщеря от актрисата Лорета Йънг. Бебето, родено през 1935 г., е дадено в сиропиталище веднага след раждането му. Но 19 месеца по-късно майка му си го връща. Въпреки огромната прилика на Лорета с баща й, той никога не я признава за родна дъщеря.

Гейбъл се жени през живота си пет пъти. Има дъщеря Джуди Люис (1935) от актрисата Лорета Йънг, а през 1961 г. петата му съпруга Кей Уилямс ражда единствения му син, Джон Кларк Гейбъл, четири месеца след смъртта на актьора.

Джони Мичъл


Когато е на 20 години Джони Мичъл ражда дъщеря - Кели Дейл Андерсън (1963). Канадската певица обаче се отказва от детето си и го дава за осиновяване. Двете се срещат за първи път през 2001 г. година.

Мичъл се жени два пъти през живота си, но никога повече не ражда деца.

Дейвид Кросби


Музикантът и основател на рок бандите „Бърдс“, „Кросби“, „Стилс и Наш“ Дейвид Кросби също има син – Джеймс Реймънд, от когото се е отказал. Детето се ражда през 1962 г., след което е дадено за осиновяване. Години по-късно баща и син се събират Реймънд и Кросби. Двамата са заедно дори и на сцената и правят съвместни записи в студиото.

Кросби има още три деца: Ерика (от Джаки Гътри), Донван (от бившата си приятелка Деби Донован) и Джанго (от съпругата си Ян Денси).

Пати Смит


„Кръстницата на пънка“, както я наричат, дава за осиновяване новородената си дъщеря. Това се случва през 1967 г., когато певицата е на 21 години.

По-късно тя има още две деца от съпруга си Фред Соник Смит - син Джаксън (1982) и дъщеря Джеси (1987).

Род Стюарт


През 1963 г. на Род Стюарт и тогавашната му партньорка Сузана Бофистава се ражда дъщеричка - Сара Стрийтър. Те обаче смятат, че са твърде млади, за да се грижат за детето и решават да го дадат за осиновяване.

Род Стюарт е женен три пъти и има още шест деца: Кимбърли (1979), Шон (1980), Руби (1987), Рене (1992), Лиам (1994), Аластер (2005) и Айдън (2011).

Анди Кауфман


Анди Кауфман става баща на Мария Белу-Колуна от приятелката му в гимназията през 1969 г., която веднага след раждането си е дадена за осиновяване. По-късно момичето започва да търси родителите си и установява, че баща й е знаменитият комедиант. За съжаление това се случва, след като Кауфман вече е напуснал белия свят. Въпреки това успява да установи здрава връзка с други членове на фамилията.

Кауфман никога не се е женил, но винаги е бил до своята партньорка в живота - Лин Маргули, до смъртта си през 1982 г.

Смятате ли, че всички тези знаменити личности са постъпили правилно за себе си, отказвайки се от децата си, или ги осъждате? Ние не ги оправдаваме. Споделете своето мнение по въпроса в коментарите по-долу.

Четете още: Звездите, станали майки на скандално крехка възраст