Автор
Филип Данауи

Актьорите, чиято звезда изгря в сериалите

Много от звездите, които харесваме днес и следим в публичното пространство, са започнали своите кариери от сериалите. Някои от тях дори са доказали, че не е нужно да участваш в мащабна филмова продукция, за да си тръгнеш с милиони. Затова и напоследък развлекателната индустрия бълва сериал след сериал, като залага абсолютно на нови и непознати актьори. Те бързо се превръщат в актуалните любимци, което става благодарение на факта, че повечето поредици имат по няколко сезона и техните герои се наслагват трайно в съзнанието на зрителите. Нека проследим някои от най-популярните лица, чиято слава е родена благодарение на сапунките.

Ева Лонгория

Без съмнение "Отчаяни съпруги" се нарежда сред най-успешните ленти в жанра. И то заради простия факт, че всяка обикновена жена може да припознае себе си в някоя от героините. Неслучайно излъчването на пилотния епизод в САЩ преди доста години съвсем закономерно събра рекордните 21,3 млн. зрители. Може би това се дължи и на факта, че в този сериал авторите са заложили на добре познати на зрителите лица. Изненадата бе единствено дебютантката Ева Лонгория, която предизвика истински бум. Нейната героиня Габриел Солис се превърна в модел за подражание на милиони дами по света. Куриозното в случая е, че в тийнейджърските си години Ева се е смятала за доста непривлекателно момиче. Днес обаче името й често е на челните места в класациите на най-сексапилните популярни жени, като успехите й се пренасят и на модния подиум. Миналото лято Лонгория направи своя дебют като дизайнер и то на Седмицата на модата в Ню Йорк. Също така продължаваме да я гледаме като героиня в актуални сериали. Напоследък като злодейката Шарлот Фрост в поредицата "Империя". Освен творческите й върхове няма как да пропуснем и факта, че неотдавна актрисата публично съобщи, че на 42 ще става майка за първи път.

Блейк Лайвли

Тийн поредицата "Клюкарката" заложи на истински дебютанти, които се превърнаха в звезди само за една вечер. Една от тях е Блейк Лайвли, която може да се каже, че е с връзки. Актьорството за нея не е нещо съвсем непознато, тъй като родителите й от край време са в развлекателната индустрия. Тя споделя, че е закърмена с това изкуство: "Мама и татко преподаваха актьорско майсторство. Много често, вместо да наемат бавачка, която да ме наглежда, те ме взимаха с тях на работа". Въпреки популярността, която има днес, чаровната блондинка смята, че известните личности налагат "нереалистични стандарти“ за красота и обикновените жени не бива да гледат от тях и да се сравняват. "Това, което виждате на червения килим и по списанията, е резултат от страшно много усилия и хора", казва Блейк. По думите й това, което малките момиченца виждат, всъщност няма нищо общо с начина, по който звездите изглеждат, когато се събудят сутрин. "Което обаче не означава, че не са красиви, просто е друга реалност", добави актрисата. Тя има две дъщери - Джеймс и Инес, от съпруга си Райън Рейнолдс, които обаче тепърва ще се сблъскват с тези нереалистични норми за красота, защото все още са малки. "За мен е важно дъщерите ми да са наясно с факта, че това, което виждат по премиери и корици, не е истинският живот. Те ме виждат облечена с разкошна рокля, с прическа и грим, но ме виждат и без тях. Искам да видят и двете страни, защото никога не е само една", допълва тя.

View post on Instagram
 

Аштън Кътчър

И кариерата на Аштън Кътчър започва от сериал - That '70s Show и, напълно логично, години по-късно актьорът отново се появи в ситком. Става въпрос за замяната му на Чарли Шийн в Two and a Half Men (Двама мъже и половина), като получаваше хонорар от 700 хиляди долара на епизод. "Двама мъже и половина" бе най-гледаната комедийна поредица на ABC в продължение на пет сезона. Именно заради участието си в нея, името му се нареди в класацията на Forbes за най-високоплатени телевизионни актьори в САЩ (заради внушителните 24 млн. долара, които заработи през 2013-а). В последно време секссимволът се е посветил на Thorn - организация, която разработва софтуер за локализиране на жертви на насилие. "Правото на щастие е съблечено, изнасилено, злоупотребено е с него, взето е насила", каза 40-годишният актьор.

Леонардо Ди Каприо

Малцина може би знаят, но Леонардо Ди Каприо започва кариерата си още като тийнейджър, като невинното лице и русата коса му помагат да спечели роли в няколко сериала. След мелодрамата „Санта Барбара“ идват десетки малки роли в други тв продукции и реклами. Придобива известност, като се снима в един от сезоните на ситкома „Растяща болка“. Славата оттам му помага веднага след това да получи роля във филма „Защо тъгува Гилбърт Грейп“. Образът на умствено изостаналото момче от филма му носи признанието на критиците и номинация за „Оскар“, бетонирайки го като водещ филмов актьор.

Дженифър Лорънс

27-годишната Дженифър Лорънс прави своя пробив едва на 16 години, като най-напред има няколко успешни фотосесии като модел, а след това получава роля в сериала "The Bill Engvall Show". Критиците й предричат сериозна кариера в киното и са прави. Впоследствие тя е гостуваща актриса в сериали като "Монк", "Забравени досиета" и "Медиумът". Ударът на големия екран идва с филма на Джоди Фостър "Бобъра". За изпълнението си в него Лоурънс е обявена за най-обещаващата млада актриса в Холивуд. "Наръчник на оптимиста" пък й донесе "Златен глобус" и "Оскар" за най-добра главна женска роля, докато бе само на 22 години

Успешното развитие на кариерата й днес се потвърждава и от Forbes. През 2015 и 2016-а тя бе титулувана като най-високоплатената актриса в света. Звездата от поредицата "Игрите на глада", е спечелила 46 милиона долара и то само за една година.

View post on Instagram
 

Уил Смит

Шоколадовият симпатяга Уил Смит се превръща в знаменитост още в тийнейджърските си години. През 80-те той е редовен участник в телевизионни шоута и комедийни сериали. Големият пробив идва със сериала „Свежият принц от Бел Еър“. Комедията за рапъра от гетото, който трябва да живее със семейството на богатия си чичо, превръща Уил в тийн идол. Комедийният образ му дава шанс да получи главна роля в екшън-комедията „Лоши момчета“. Филмът се превръща в един от хитовете на 1995 г., а Смит вече е всепризната холивудска звезда. Следват супер хитове като „Денят на независимостта“ и „Мъже в черно“. Получава и номинация за „Оскар“ за главната си роля във филма „Али“.