Автор
Роси Кацарова

Актьорите, които се превъплътиха в другия пол

Актьорите правят какво ли не, за да останат във историята на киното – обръсват косата си за роля, качват килограми, загрозяват се с грим, а някои стигат и няколко крачки по-напред, като влизат в кожата на срещуположния пол.

Вижте кои са те и споделете сполучлива ли е била тяхната "смяна на пола"?

Кейт Бланшет

Филмът "Няма ме" представя живота и кариерата на Боб Дилън. Лентата проследява различни периоди от живота на великият певец, като шестима актьори се превъплъщават в образа на музиканта. Единствената жена сред тях е Кейт Бланшет, която изиграва младия Дилън.

Играта ѝ е толкова умела, че ѝ носи приз от кинофестивала във Венеция и номинации за "Оскар" и БАФТА.

Анджелина Джоли

В "Агент Солт" Анджелина Джоли играе служителя на ЦРУ Евелин Скот, който е заподозрян, че работи като шпионин за руското правителство. За да докаже невинността си, героинята на Джоли поема рисково пътешествие и ѝ се налага да се сблъска с множество предизвикателства, включително и да се представя за мъж.

За да влезе в образа на представител на силния пол, Анджи прекарва няколко часа в гримьорната. Крайният резултат обаче е наистина впечатляващ.

Гейл Гарсия Бернал

В шедьовъра на Педро Алмодовар "Лошо възпитание" един от любимците на испанската публика Гейл Гарсия Бернал влиза в образа на транссексуален. Всъщност именно точно тази роля превръща Бернал в звезда в родината му.

Еди Редмейн

Филмът "Датчанката" се развива през 20-те години на миналия век и проследява историята на художника Ейнар Вегенер. Той позира на съпругата си като женски модел, което му помага да осъзнае, че вече не желае да е мъж и решава да се подложи на първата в света операция за смяна на пола.