Автор
Люблена Папазова

Алекс Алексиев: Дъщеря ми не искаше да ме погледне

Актьорът Алекс Алексиев, който се завърна в сериала „Откраднат живот”, имал тежък период в отношенията си с по-голямата си дъщеря Ая. Тя е родена в Англия, а малко след появата й на бял свят таткото имал страшно натоварен работен график и затова тя въобще не го виждала. „Снимахме сериал и паралелно с това филма „Възвишение”. Излизах рано, а се прибирах, след като тя е заспала. Дълго време бях и в командировки. Реално 12 месеца ме нямаше вкъщи”, разказа Алексиев пред Woman.bg.

Когато наближила Коледа, станало ясно, че малката Ая въобще не го познава и дори отказва да се приближи до него, въпреки че по принцип била контактно дете. „Имаше ужасна дистанция, детето не искаше даже да остава с мен и ми отново много време да я приближа отново до себе си” обясни екранният доктор Василев. Сближил се с Ая сред природата на разходки в планината, но се притеснява, че ще има подобен проблем с втората си дъщеря, която се роди преди месеци.

Той обясни, че пример за него в отношенията между баща и дъщеря е брат му Венци, с когото имат 10 години разлика. Той наскоро останал вдовец, но въпреки мъката си, се грижи всеотдайно за дъщеричката си Александра. „Всяка сутрин става, прави й закуска, вечер отново се прибират заедно. Прави всичко необходимо и дава истински пример на всички останали в семейството”, разказа актьорът.

Алексиев е много зает с продуцирането на най-новия български филм „Доза щастие”, който тръгва от днес по екраните в цяла България. В него роля има и дъщеря му Ая, а режисьор е майка й Яна Титова. Алексиев заедно с колегите си Асен Блатечки и Александър Сано споделиха опита си като бащи преди започващата в понеделник седмица на бащината грижа.

Какво разказаха за отношенията си с децата Блатечки и Сано-следете в следващите дни в Woman.bg.

Четете още: "Доза щастие"-не филм, а лекарство против дрогата