Амбър Хърд влиза в затвора, излъгала, че Джони Деп я биел

Безспорно една от най-скандалните раздели в Холивуд е тази между бившите звездни съпрузи Амбър Хърд (33 г.) и Джони Деп (56 г.). Близо 4 години след развода си през 2016 г. двамата продължават да водят ожесточена битка в съда и да вадят на показ брутални и шокиращи сцени, разигравали се между тях по време на едногодишния им брак. Дали всички грозни обвинения на Хърт, отправени срещу Деп обаче, са истина , е под въпрос, пише International Business Times.

Всичко започна от момента, в който Амбър Хърд обяви, че била психически и физически малтретирана от Джони Деп по време на брака си с него от 2015 до 2016 г. Тогава тя дори представи като доказателство снимки със следи от побой, който, по думите ѝ, Деп ѝ нанесъл през 2016 г.


Звездата от "Карибски пирати" отвърна на удара, като заяви, че всичко е било точно обратното – и че не тя, а именно той е пострадалият от ръката на жената, която обичал. Актьорът представи и своя версия на един от скандалите, при които е можел да остане без пръст, а през март разкри, че по време на една от скандалните им сцени Хърд изгасила фас в лицето му.

И докато в началото на скандала Деп остана без куп роли в киното, дойде ред и на Амбър Хърд, срещу която скочиха хиляди фенове на актьора. Волята им тя да бъде незабавно изгонена от снимачната площадка на продължението на „Аквамен“ е на път да се сбъдне. По-рано този месец стана известно, че в компания Warner Bros обмислят уволнението на Хърд от новото издание на американския фентъзи филм.


Адвокати на Джони към момента търсят доказателства, че именно Хърд е виновна за случилото се и добре фалшифицира истината. Те твърдят дори, че вече са на път да докажат, че актрисата лъже. Според думите им тя на няколко пъти вече се оплитала в лъжите си. Ако наистина успеят да докажат това, то актрисата може да попадне в затвора за три години, какъвто е периодът на наказанието за клевета и фалшиви показания, посочен в кодекса на Калифорния.

Говори се, че като свидетел може да бъде привлечен от Деп актьорът Джеймс Франко, който попадна пред обективите на камерите, където пребивавали съпрузите по време на предполагаемия семеен конфликт. Съдът вероятно ще поиска показания и от милиардера Илон Мъск, който имаше кратка връзка с Хърд след раздялата ѝ с Джони Деп.


От своя страна през януари Джони предостави нови доказателства по делата за домашно насилие. Актьорът ги приложи към иска за клевета против британския таблоид „The Sun“. Според документите, Джони има свидетели, които могат да потвърдят, че не той е вдигал ръка на Хърд.

Освен хилядите фенове, в защита на 56-годишния актьор се обявиха Хавиер Бардем, както и бившите на Деп – Уинона Райдър и Ванеса Паради.

Четете още: Амбър Хърд целува страстно новата си любов от женски пол (снимки)