Автор
Woman.bg

Анджелина Джоли: Жените са силни, когато се учат от мъжете

Холивудската звезда Анджелина Джоли изтъкна ролята, която мъжете могат да изиграят във формирането на личността на младите момичета. Актрисата, която участва във филма „Maleficent: Господарката на злото,” сподели в интервю пред BBC, че женските образи във филмите не трябва да бъдат представяни като физически силни, за да бъдат считани за истински силни.


"Мисля, че всеки път, когато се разказва дадена история, която внушава „това е силна жена“, жената трябва да победи мъжа или тя трябва да бъде като мъжа, или не се нуждае от мъжа,“ обясни Джоли пред журналисти на премиерата на „Maleficent: Господарката на злото” в Лондон.


Позовавайки се на героинята си във филма и принцеса Аврора, изиграна от Ел Фанинг, Джоли сподели: „И двете много се нуждаем, обичаме и се учим от мъжете. Важно послание за младите момичета е да намерят собствената си сила, но да уважават и да се учат от мъжете около тях.“


Анджелина Джоли обясни, че зрителите ще се насладят на множество различни женски характери в продължението на „Господарка на злото“, но също така ще видят и изключителни мъже.
Бившата половинка на Брад Пит сподели как образа на Злодеида я е променил: „Преди години, когато влязох за първи път в образа, си мислех, че тя е малко дива, но и много забавна. Сега, когато преминавам през различни етапи в живота си, съм много щастлива, че отново се чувствам силна и се забавлявам. И обожавам да съм Злодеида, има нещо в нея, което ме кара да се гордея, че сме свързани.“