Анелия съжалява, че е копирала Риана

26 март 2012 | 15:07
24326
18
18

Анелия се зарече, че в следващите си видеоклипове няма да взаимства от чужди звезди, а ще залага изцяло на оригинални авторски идеи.

Певицата сподели в "Открит микрофон" на Signal.bg, че е проследила всички мнения и коментари на феновете си в Интернет по повод видеото към "Сложно-невъзможно", което е взаимствано от клип на Риана. Изпълнителката на "Пайнер" призна, че е копирала световната звезда и отчита като своя грешка.

"Аз си признавам, защо трябва да се правя на такава, каквато не съм. Аз го направих под друга опаковка, обаче явно хората не искат такива неща. Взех идеята, защото ми хареса, че клипът е много цветен, шарен. Има си стилисти, режисьори, ние обсъждаме, но истината е, че на хората не им харесват тия неща и затова ще си взема поука" - заяви фолк звездата.

Плагиатстването не само, че не се харесвало на феновете на певицата, но дори дъщеря й вече недоволствала. " Не само те почнаха да ме съдят, а и дъщеря ми почна да ме строява: "Майко, ти защо си взаимствала тука?", щом едно дете вече се вече се впечатлява, какво остава за другите!" - отсече изпълнителката и допълни:

"В България ни трябват екипи, много е трудно да ги намериш. И понеже ние имаме по 20 участия на месец, работим като ненормални, недоспиваме, бързаме, тичаме, не само ние... Режисьорите са много малко, и стилистите са малко, и се получава едно препускане по бързата процедура, но се вижда, че това не се харесва на хората и ще трябва да се променим. Нужно е да дойдат други, които да измислят тези неща. Аз търся хора с уникални идеи. Имам сайт и там могат да ми пишат и да изпращат телефоните си тези, които имат такива идеи" - обясни певицата и каза още, че е готова да се вслушва в съветите на феновете си.

"Трябват хора, които да дават идеи, защото ние не можем всичко. Ние препускаме, в буквалния смисъл, и затова някой път го караме по по-лесния начин, което не е оправдание, определено. И аз отчитам това като своя грешка, защото виждам, че хората вече страшно много започнаха да се дразнят. Сега ще си взема поука, ще започнем да мислим..." - поясни тя.

Анелия призна, че понякога могат просто да се родят сходни идеи, без да са непременно плагиатствани една от друга и разказа: "Случвало ми се е, в момент, когато аз правя нещо, то да съвпада с изпълнителка, която е правила нещо подобно и то от световен мащаб, не се шегувам, съвсем сериозно го казвам...Но си признавам, че съм взаимствала. След като обаче това не се харесва на аудиторията, ще трябва да си взема аз за себе си поука".

Още по темата

Коментари

8 ;)
  26 март 2012 | 21:04 отговор
 

vzela e ideqta zashtoto e tupa patka i ne moje da izmisli nishto novo.... da otiva da prai svirki na bogatashite i da ne se opitva da pee

 
7 ..
  26 март 2012 | 20:55 отговор
 

пише се "заимствам", а не "взаимствам"

 
6 Бу
  26 март 2012 | 18:50 отговор
 

Както беше написал някой, цялата ни музика (а аз допълвам и кино) е подражателна. Много по-лесно е да изкопираш, да изимитираш, да откраднеш уж незабелязано. Всичко се прави на конвеир, консуматорско и безидейно. Не е защото ни липсват таланти, а защото на високите етажи са са намърдали хора, които са алчни за пари. Така е по цял свят, за съжаление! Едно време творците са се вдъхновявали от по-големите имена. Не са взимали наготово идеи, а за взимали една много малка част и през своята индивидуалност са я доразвивали. Колкото до изказването на Анелия, звучи наистина смешно. По-добре, нищо да не беше казвала :)))

 
5 No idea
  26 март 2012 | 18:09 отговор
 

Че на чалга певиците им липсват идеи е ясно, това е типичен пример за масова култура (въпреки че и музиката на Бионсе и Рири е масова, но това е друга тема). Замислете се обаче кое е по-лошото... очевидно има липса на творчески екипи - стилисти, хореографи, режисьори и т.н Това ли личи не само в чалгата, а и в изкуството ни и типичен пример за това е киното за огромно съжаление. Дори новите ни продукции имат изключително много недостатъци...Дано с времето тези неща се подобрят!

 
4 Мел
  26 март 2012 | 17:47 отговор
 

Нямам думи за песента, едно и също в продължение на 3 минути. И хората дават пари, за да слушат това :(

 
3 :)
  26 март 2012 | 17:21 отговор
 

Истинските хора на изкуството нямат нужда от "идеи за идеите си". Те си имат идеи и визии в главите си и никога не се изчерпват, защото винаги следват нови и нови. Да си иновативен в днешно време е трудно, но не и невъзможно, а когато ти се отдава дадено нещо това си личи. Ако си истински творец с дарба изобщо няма да се сетиш да плагиатстваш и би те било срам да го практикуваш ! Много работа имали, това оплакване ли е? Никой не ги кара насила, това не е затвор, а професия! И ако наистина влагаха чувство и душа в проектите си, а не единствено с цел - гледаемост и печелене на пари, щеше да ви бъде и приятно,и полезно да правите това, което се опитвате ! Защото музиката преди всичко е изкуство и талант !

 
2 Blondinka
  26 март 2012 | 16:12 отговор
 

Да вземе да прочете и една-две книжки , че речника и е като на 10 годишно дете . Иначе Анелия е красиво момиче, но направо е мъка човек да слуша опитите и да приказва. Вече не е и толкова млада , за да не е разбрала че жената би трябвало да е съвкупност от качества , а не само лъскава опаковка .

 
1 tq
  26 март 2012 | 15:52 отговор
 

хахахаха... какви глупави оправдания. Не стига, че не е актуална, ами видя и че с имитация не става. Само това да бяха единствените и копирани клипове и обложки. Ами.. "Игри за напреднали" и Rihanna-"Te amo".. Повече няма да коментирам, но родния поп-фолк, както винаги се излага, и то една от най-лансираните изпълнителки.

 

Добави Коментар

Най-четени