В момента Япония преживява истински бум на анимето. Момичетата не само се обличат в ярки „анимационни“ роклички, но и променят фигурата и лицето си, така че да приличат на любимите си персонажи.

Немалко почитатели е намерила интернет-сензацията Фукакуми, която наскоро публикува свои снимки в глобалната мрежа. Фукакуми изглежда толкова нереално, че човек се чуди дали е жив човек или бездушен манекен.

Папараци обаче установиха, че Фукакуми всъщност е украинската фризьорка Анастасия Шпагина, живееща в Одеса. Момичето от малко се интересува от грим и мода и само за няколко години е успяло да превърне лицето си в кукленско. Отначало Анастасия се отъждествявала с Барби, но след като опознала богатия свят на японското аниме, тя потърсила нови образи. Дори отслабнала до 39 килограма при ръст 158 см., за да прилича на любимите си герои. Живата кукла отделя по два часа на ден за гримиране и вече планира да промени хирургически формата на очите си и да направи талията си още по-тънка.



В интервю за украинските медии Шпагина споделя, че обича да влиза в анимационния си образ и да се разхожда из Одеса. Харесват й реакциите на околните, особено на японските туристи, които се опитват да я заговорят. Диалог обаче рядко се получава заради езиковата бариера.

Преди време ви разказахме за Дакота, по-известна като Котакоти:

След нея пък се появи Валерия Лукянова, която се оказа приятелка на Анастасия Шпагина и двете обожават да позират заедно: