Докато кралицата решава съдбата на Меган и Хари, след като двамата разкриха намерението си да заживеят свой нов и независим живот, херцогинята на Съсекс се наслаждава на дните си в Канада, различни от тези на Острова.

Както медиите вече съобщиха, Меган е трябвало да се включи в преговорите по телефона, но това не се е случило, сочат последните данни. Приблизително по същото време, по което се е провеждала срещата между кралицата и тримата принца – Чарлз, Уилям и Хари, Маркъл е била засечена да шофира сама в неизвестна посока. Нещо, което едва ли би могла да си позволи във Великобритания.


Далеч от преследващи я камери и микрофони, тук бившата американска актриса най-сетне се радва на възможността да се почувства обикновен човек като всички останали. Според източници причина за отпътуването ѝ в страната на най-големите иглолистни гори е следродилната депресия и чувството на тревожност, което я мъчело в последните месеци.

Приятели на Меган споделят още, че психическото здраве на херцогинята било силно разклатено, поради което тя неотложно се нуждаела от почивка и време само за себе си, съпруга си и сина си.


Както обаче стана ясно от изявлението на кралицата, направено след свикания от нея семеен съвет в понеделник, задълженията на Маркъл към короната няма да секнат, а малко ще се разредят. Това ще се случи в рамките на одобрения от Елизабет II преходен период, в течение на който херцозите на Съсекс постепенно ще се отказват от кралското финансиране. Затова не е учудващ и фактът, че към момента Меган съвместява почивните си дни с някой и друг ангажимент в ролята си на кралска особа.

Така например, вчера, на 14 януари, съпругата на принц Хари посети кризисен център за жени в един от най-бедните квартали на Ванкувър. Тя бе облечена в напълно обикновени дрехи – с дънки и пуловер. По думите на участници в събитието през цялото време се държала изключително естествено и приветливо, а широката ѝ усмивка не слязла нито за миг от лицето ѝ.

Колко спокойни са обаче дните на Меган в Канада, можем само да предполагаме и дори да се съмняваме. Докато херцогинята кръстосва канадските градове и се наслаждава на бебешките усмивки на Арчи, в САЩ, баща ѝ влиза в съда, за да свидетелства срещу дъщеря си по делото за незаконната публикация на таблоида Mail on Sunday на нейно лично писмо.

Припомняме, че през месец октомври миналата година херцогинята даде на съд изданието за публикувано нейно лично писмо, адресирано до баща ѝ Томас, в което възмутената наследничка умоляваше баща си да спре с лъжите в опитите си да изкара пари от сензационни и накърняващи репутацията ѝ заглавия.

Предстои гневният родител, който не бе поканен на сватбата на дъщеря си на 19 май 2018 г., да потвърди в съда истинността на публикацията, че е бил оставен на произвола на съдбата от дъщеря си и че никой не му е съобщил лично, че тя ще се омъжва. Както и това, че Меган изобщо не се е заинтересувала как е преминала операцията на сърцето му. Очаква се той също така да опровергае и твърденията на дъщеря си, че тя сама се е издържала в периода, докато следвала висшето си образование и че сама си го е плащала.

Четете още: Меган и Хари пред развод?