Турската актриса Берен Саат, която зрителите познават повече като Фатмагюл от сериала "Пепел от рози", е излъгала, че е била жертва на сексуално посегателство. До този извод стигна Асоциацията на телевизионните продуценти в Турция, след като бе проведено разследване.

Звездната дама заяви публично, че е била опипвана в областта на задните части и гърдите против волята ѝ по време на снимачен процес. Тя така и не назовава името на човека, който си е позволил това грубо своеволие, но е категорична, че той заема висок ръководен пост в телевизията.

View post on Instagram
 

Признанието ѝ предизвика фурор и вълни от емоции не само сред феновете, но и в турската телевизия. Още тогава се образуваха два лагера, единият от които вярваше, че Берен Саат наистина е насилена, докато другият по-скоро твърдеше, че думите ѝ са плод на измислица с цел да привлече внимание. Реакциите след интервюто на актрисата бяха толкова бурни, че започнаха разследвания в някои турски медии, включително и в Асоциацията на телевизионните продуценти, но те не довели до потвърждаване на думите на актрисата.

"Няма никакви доказателства, че директор на голяма турска телевизия е насилвал сексуално Берен Саат, както твърди самата актриса. В периода на разследването ни не можахме да открием и нито един човек, който да свидетелства в нейна полза” – гласи официалното изявление на асоциацията.

Дали Берен Саат наистина е била обект на тормоз е трудно да кажем. Но тя със сигурност не е привърженик на идеята жените да мълчат, когато им се случи нещо подобни. Актрисата неведнъж е споделял болката си от факта, че в Турция жените все още не могат да бъдат чути и самите те не дръзват да защитят правата си:

View post on Instagram
 

„Когато жената е пребита или обезчестена, се задейства нещо като омерта. Дамите просто се страхуват, срамуват се да кажат, какво им се е случило. Не бива да се страда тихо, трябва да се търси справедливост“, категорична е актрисата.

Четете още: Ваня Червенкова влезе в болница (подробности и снимки)