Автор
Веселина Петрова

Богатите купуват къщи на самотни острови, за да се крият от вируса

Специалисти от британския портал за имоти Homes&Properties споделят, че се е увеличило търсенето на бункери и частни острови.

Милиардерите не променят навиците си, когато става въпрос за самоизолация, коментира Пени Масгроув, изпълнителен директор на друга международна компания за скъпи имоти - Quintessentially Estates. Тя отбелязва, че покупките на лукс жилища са се увеличили в периода на световната битка с коронавируса.

Хората са готови да жертват повече пари, за да отидат на място, което е далеч от епицентъра на заразата.



Обикновено се търсят под наем или за купуване шотландски замъци, имоти със собствени бункери, необитаеми острови в Карибския регион. За да стигнат до тях, богатите вземат самолети под наем или големи яхти.



Пени разказва, че един от клиентите им пожелал голямо имение със собствен спа салон, за да може съпругата му да се наслаждава на релакс и козметични процедури без да излиза от дома си.



Друг клиент пък вече е направил оглед на острав Ил де Кайе, близо до бреговете на Гренландия.
И въпреки че коронавирусът посъкрати богатството на много от милиардерите, хората с възможности не пестят средства, за да осигурят на себе си и на семействата си лукс по време на пандемията.