Автор
Woman.bg

Брадли Купър и Гага превзеха музикалните класации!

Саундтракът към филма „Роди се звезда“, който вече може да видите и по кината у нас, оглави британската класация за най-продавани албуми.

Музикалната компилация от кинолентата със забележителното участие на Брадли Купър и Лейди Гага, успя да измести другия дебют за седмицата - "Trench" на дуета Twenty One Pilots, от който бяха продадени 2000 броя по-малко.

С този си успех саундтракът стана четвъртият албум на Лейди Гага, оглавил британската класация за албуми след "The Fame" през 2008 г., "Born This Way" през 2011 г. и "Artpop" през 2013 г.

Водачът в класацията от миналата седмица - "Blood Red Roses" на Род Стюарт, отстъпи на трета позиция, а на четвърта се нареди саундтракът към филма "Най-великият шоумен". "Kamikaze" на Еминем зае петото място.

Междувременно филмът "Роди се звезда" е в оспорвана надпревара за първата позиция в американския боксофис с екшън-трилъра "Венъм". Лентата със секссимвола Том Харди упорито продължава да държи фронта със своите 35 700 000 долара срещу за миналия уикенд срещу 28 000 000 за хита на Купър и Гага.

Само за сравнение, към момента общите приходи на "Венъм" са 142 802 151 долара при бюджет 100 000 000 долара. А "Роди се звезда" е натрупал печалби от 94 160 360 долара при бюджет от 36 000 000 долара.

Припомняме, че прожекцията на римейка „Роди се звезда“ (който е направен по оригиналната едноименна лента от 1976 г. с участието на Барбара Стрейзънд и Крис Кристофърсън), предизвика възторжени отзиви на публика и критика на кинофестила в Торонто през септември. Романтичната музикална сага, която е режисьорски дебют на актьора Брадли Купър, предизвика сензация, рядко виждана и в най-славните дни на канадския филмов форум. Киноексперти пък предвиждат, че продукцията догодина ще обере „Оскар“-ите и в почти всички категории, включително и в тази за оригинална песен.

Четете още: Лейди Гага отново ни показа как се прави