Автор
Woman.bg

Бруталните сексскандали, които разбиха британската кралска фамилия

След като интервюто на Меган Маркъл и принц Хари с атрактивната тв водеща Опра Уинфри бе излъчено по американската телевизия CBS, започна да понамирисва на началото на нова семейна война в кралския двор.

По време на разговора Маркъл, която е със смесена кръв от афроамериканка и американец с датски корени, разкри, че спрямо нея и детето ѝ е имало прояви на расизъм. По думите й тя е била до такава степен потисната в кралския двор, че дори е мислила за самоубийство. Травмиращи за нея са били проявите на расизъм към първото ѝ дете, което все още неродено, "вече е било лишено от титла, защото вероятно ще има тъмна кожа като майка си, предвид нейния произход".

От своя страна принц Хари сподели, че двамата са се сблъскали с неразбиране от кралското семейство в споровете им с таблоидните медии на Острова. Принцът дори сподели, че заради отделянето им от кралския двор е спрял да говори с баща си - престолонаследника принц Чарлс.

Междувременно, малко преди излъчването на интервюто, британската кралица Елизабет II обяви, че няма да го гледа, но ще ѝ бъде предадено накратко тази сутрин. В излъчената часове по-рано реч, записана по случай Деня на Общността на нациите, монархът акцентира на единството във времена на криза, като избягна каквато и да било допирна точка със скандала, разтърсил кралското семейство.

Всъщност това не е първият скандал в историята на кралското британско семейство. Сред последните скандали, разтресли устоите на кралската фамилия във Великобритания, е сексскандалът с брата на престолонаследника на британската корона принц Чарлз – принц Андрю.

Тогава, след като изтече информация, че по-малкият син на кралица Елизабет II е участвал в сексоргия с 9 непълнолетни момичета на частния остров на финансиста педофил Джефри Епстайн, принцът обяви, че се оттегля за известен период от публичните си задължения.

Припомняме, че Епстайн бе обвинен в организирането на мрежа от десетки млади момичета под негово влияние, които са правели масажи и са били принуждавани да предлагат сексуалните си услуги на височайши особи, приближени на известния финансист. Последният бе намерен мъртъв на 10 август, 2019 г., в килията си в затвора в Ню Йорк. Резултатите от аутопсията потвърдиха самоубийство.

Подобни случаи, погубили имиджа на редица знаменитости със синя кръв през годините, като този на принц Андрю, не липсват в историята на британската кралска фамилия от началото на 20-и век до днес. Нека да си ги припомним:

Абдикацията на крал Едуард VIII заради разведена жена



Едуард VIII поема трона през 1936 г., но се отказва от него година по-късно, за да може да се ожени за Уолис Симпсън. Американката е два пъти развеждана и когато Едуард й предлага брак, това предизвиква обществено и политическо недоволство в кралството. Английската църква му забранява да се ожени за разведена жена и той е принуден да се откаже от престола. Този мащабен кралски скандал промени изцяло линията на наследяване, като в крайна сметка предопредели, че 10-годишната принцеса Елизабет ще стане бъдещата кралица на Англия.

Аферата на принцеса Ан, която разруши брака ѝ


Принцеса Ан, единствената дъщеря на кралица Елизабет II, е омъжена за олимпийския жокей Марк Филипс от близо 20 години, преди да се разведат през 1992 г. Бракът на кралската двойка е описан като “безрадостен фарс”. Но това, което в крайна сметка предизвиква развода им, е когато таблоидът “The Sun“ съобщава, че е получил анонимни писма писани до принцесата. Писмата не са публикувани, защото от вестника се притесняват, че ще бъдат съдени за авторски права. Но по-късно е съобщено, че принцесата се е влюбила в един от флигел-адютантите си, Тимъти Лорънс, който е британски военноморски офицер. След като обявява развода си, Ан заявява, че ще се омъжи за Лорънс.

Капитан Марк Филипс има извънбрачно дете

Името ѝ е Фелисити Тонкин. Докато е все още женен за принцеса Ан, капитан Марк Филипс има афера за една нощ с учителка по изкуство от Нова Зеландия на име Хедър Тонкин. Тя забременява и ражда бебето, което е половин сестра на Зара Тиндъл и Питър Филипс. Съобщава се, че Филипс е накарал жената да абортира, но тя е отказала категорично.

Принцеса Маргарет се влюбва в женен мъж

Принцесата прекарва много време с пилота на кралските военновъздушни сили капитан Питър Таунсенд и двамата в крайна сметка се влюбват. Къде е уловката? Таунсенд е женен. Скандалът избухва през 1953г., когато Таунсенд се развежда с жена си и веднага предлага брак на принцеса Маргарет. За съжаление двойката прекратява годежа си две години по-късно, знаейки, че никога няма да получат приказката от мечтите си. Сърцераздирателния романс е представен в сериала на Netflix “Короната”.

Любовните телефонни разговори на принц Чарлз и Камила

Скоро след това, австралийско списание публикува скандална разпечатка на разговор между принц Чарлз и Камила. Обаждането потвърждава слуховете, че принца на Уелс е романтично обвързан с дългогодишната си приятелка Боулс. Инцидентът естествено е наречен “Камилагейт”. В публикацията биват разкрити много от мръснишките шеги, които двамата са си разменяли, включително една, в която принца казва, че иска да се превърне в тампон, за да живее в гащите на Боулс.

Слухът, че принц Хари не е син на принц Чарлз

Може би най-скандалният слух сред кралските особи е този, че принц Хари има друг баща. Макар със сигурност да не е верен, не е тайна, че принцеса Даяна е имала няколко афери по време на брака си с Чарлз. Тя признава в интервю за BBC, че има афера с офицер от армията, Джеймс Хюит и в интернет все още се ширят мнения, че приликата мебду принц Хари с Хюит е повече от подозрителна.

Принц Хари прекарва един ден в рехабилитационен център



След като признава на баща си принц Чарлз, че многократно е опитвал марихуана и е участвал в пиянски събирания, 17-годишният принц Хари е изпратен в клиника за рехабилитация от наркотици за еднодневен престой. По повод случая длъжностно лице в двореца "Св. Джеймс" заявява, че това е начинът да "научим за възможните последици от употребата на канабис".

Скандалните снимки на Сара Фъргюсън

Сара Фъргюсън (Фърги) се омъжва за принц Андрю, херцог на Йорк, през 1986 г. През 1992 г. Фърги е на почивка с американския финансов съветник Джон Брайън, когато папараци го заснемат как хапе пръстите на краката ѝ. Фърги и Андрю се развеждат през 1996 г. (един месец преди Чарлз и Даяна).

Принц Уилям и бурните му танци с модел

Изглежда Уилям отнема ролята на непокорния принц от Хари и е хванат да танцува с модел. Смята се, че това е австралийският модел Софи Тейлър, в нощен клуб по време на така наречения мъжки ски трип. И има видео за доказателство. Излишно е да споменаваме, че Кейт Мидълтън не беше особено щастлива от случката.

Хари е сниман в нацистки костюм

Малко преди навършването си на пълнолетие принц Хари е забелязан с костюм с нацистка лента със свастика на ръката по време на парти. След като медиите раздухват случая, веднага излиза изявлението: "Принц Хари се извинява за всяко оскърбление или смущение, което е причинил. Той разбира, че това е лош избор на костюм."

И беше хванат гол

Когато е на 27 години, принц Хари отново се забърква в скандал. Този път действието се развива в Лас Вегас по времето на голямо „голо парти“ с впечатляващо количество наркотици и алкохол. Снимки на принц Хари показват как чисто гол играе билярд в Лас Вегас. По това време принцът е на почивка, преди да замине за Афганистан, на служба към британската армия. Ето как коментира той тогава въпросният инцидент: "Накрая разочаровах себе си, семейството си и други хора. Но вероятно беше класически пример, че може би съм повече войник, отколкото принц. Това е най-простият пример."

Четете още: Уолис и Меган – двете американки в британското кралско семейство