Автор
Woman.bg

Чарли Шийн - чаровният женкар, който просто обича скандала

Днес рожден ден има любимият ни Чичо Чарли!

Той е любимецът ни от „Двама мъже и половина“, чаровният женкар, който си тръгна с гръм и трясък от сериала. Мъжът, който неведнъж скандализира света със свободното си поведение и без свян признава всичките си грехове. Той е любимецът Чарли Шийн, а може би ще сте учудени да научите, че истинското му име всъщност е Карлос Ъруин Естевес.

Роден е на 3 септември 1965 г. в Ню Йорк, син е на Джанет Темпълтън и актьора Мартин Шийн. Страстта към актьорството наследява от талантливия си баща и още на деветгодишна възраст получава малка роля във филма „Екзекуцията на редник Словик“, в който играе заедно с него. Чарли е проблемен още като тийнейджър - изгонен е от училище заради лошо поведение и ниски оценки само седмици преди завършването си.

Чарли Шийн
Чарли Шийн

Първата му по-голяма роля е в „Червена зора“ (1984). Един от най-важните моменти в кариерата на Шийн е участието му във филма на Оливър Стоун за виетнамската война „Взвод“ (1986), шедьовър, заслужено отличен с „Оскар“. Играе и в още един филм на великия режисьор - „Уолстрийт“. За съжаление пътищата на актьора и режисьора завинаги се разделят, след като Шийн научава, че Стоун е избрал Том Круз за главната роля в друг култов филм „Роден на 4-и юли“. До ден днешен двамата не работят заедно. Въпреки разочарованието в онзи период Шийн се снима в много други филми и популярността му расте.

За съжаление 90-те години не са така силни за актьора, както 80-те. В средата на 90-години той вече е широко известен с репутацията на тежък купонджия и женкар. През 1995 г. под клетва в съда признава, че е платил 50 000 долара за услугите на проститутки. Отчасти ни става ясно защо е толкова добър в ролята на Чарли Харпър в „Двама мъже и половина“ - по негови думи той е преспал с 5000 жени, а бройката постоянно се увеличава.

Чарли Шийн
Чарли Шийн

В онзи период обаче наред с влечението му към нежния пол и купоните, става известна и друга негова слабост - алкохолът и наркотиците. През 1998 г. е приет в болница след свръх доза, а през годините след това периодично посещава клиники за лечение на наркотична и алкохолна зависимост.
 

През 2000 г. чист и трезвен той влиза в сериала „Spin City“ за два сезона. След това през 2003 г. идва и големият хит „Двама мъже и половина“, а през 2012 г. - „Anger Management”. И в трите сериала се казва Чарли.

Чарли Шийн
Чарли Шийн

Той обаче никога не изневерява на стила си - паденията винаги следват възходите му. През 2014 г. феновете му са покрусени, след като след поредица от скандали той е уволнен от „Двама мъже и половина“. Гуляите, постоянните влизания на актьора в клиники за лечение на алхолна и наркотична зависимост и нападките му срещу студийните шефове изчерпват търпението на продуцентите. Сериалът, както знаем, продължава с Аштън Кътчър. Макар че Кътчър се справя добре, филмът просто не е същият без Чарли. Много от феновете му все още отказват да го гледат.

През 2015 г. той хвърля най-голямата бомба, като обявява, че е носител на ХИВ. Диагнозата му била поставена 4 години по-рано. Милиони го подкрепят в профила му в Туитър след тъжната вест.

Чарли Шийн
Чарли Шийн

Ето и няколко негови култови цитати:

"Забърквам се в проблеми, защото съм честен... Много съм старомоден."

"Аз съм различен. Имам различен организъм, имам различен мозък, имам различно сърце. Аз имам кръвта на тигър, човече!"

"Ако вземете мозъка ми, след 3 секунди ще го върнете обратно - просто няма да издържите."

"Обичам женските стъпала. Отказвал съм среща на момиче само заради стъпалото, ако пръстите ѝ са с неправилна форма, твърде дълги или криви."

"Хората си мислят, че съм развратник, но това не е така - аз просто обичам жените."

"Имате право да ме убиете, но нямате право да ме съдите."

"Добрата новина - ако окончателно разбера, че съм откачен, изобщо няма да се разстроя. Не съм опасен."
 

Чарли Шийн
Чарли Шийн