Автор
Весела Георгиева

Честен коментар на Георги Тошев за Лили Иванова взриви мрежата! Ето какво каза той!

Да. Лили Иванова е легенда. Израснали сме с нейните песни. Не само ние - и майките, и бащите ни, бабите и дядовците ни, също. Лили е икона за доста повече от едно поколение. Пример за професионализъм и класа. Безспорно.

И да - през годините тя е била шумно коментирана, оплювана, заклеймявана. Жълтите вестници правеха тираж на неин гръб без свян. Кой не е чувал вицове за възрастта на изпълнителката, за визията й, за наследството й, за това, че няма деца... Въпреки това обаче, Лили си остава една от иконите на родната поп сцена.

Сега тече поредното турне на Иванова. И точно то предизвика буря в чаша с вода. Поводът стана коментар на журналиста Жоро Тошев.

Той се "тагна" (отбеляза) от Античния театър в Пловдив, а след това добави коментар: "Всичко има начало... и край".

Следват близо 500 лайка и над 50 коментара, сред които можем да видим имената на доста известни лица от света на шоубизнеса у нас.

"Georgi Toshev не Ви ли е срам?? Питам от любопитство не Ви ли е срам? Не наистина не Ви ли е срам??? Когато Едит Пиаф пада насред сцената на концерти, които лекаря и забранява да прави, никой от псевдо драскачите като Вас не си позволява да обяви нейният край, а я поздравяват за куража! Лили Иванова няма друг смисъл в живота освен нейното творчество и е направила милиони спектакуларни концерти по света и у нас, за да може да си позволи да е маниакално педантична и обсебена от качеството на концертите си! Мария Калас я гонят от Мет, защото е също толкова екстремно гениално педантична към декорите, костюмите, сцената и звука! Бях на първия ред на концерта тязи вечер и не мисля, че някой може да си позволи да съди Лили Иванова за един не достатъчно добър концерт", пише Nikolaev Martin.

"Концерта беше Великолепен! Може да се случи и се е случвало проблем с озвучаването в София през 2002 в НДК. На 3 септември във Варна, точно преди 10 дена Лили нямаше никакви проблеми с озвучаването и пя перфектно", написа Nikolay Ivanov.

"Г-н Тошев, хайде да достигнем нейните 80 ...лета, и да направим нещо поне наполовина толкова значимо, па тогава да си драскаме във фб!", коментира Маргарита Александрова.

"Всички знаем как действат лешоядите - ако жертвата е изправена и се движи гладко, кръжат тихо над нея. Дори най-малкото препъване включва "сензорите" им и те започват обратното броене. Та за Лили... Бях на концерта във Варна, който беше вдъхновяващо-зареждащ, даже се възхищавах на гласовата ѝ форма и възможността да направи такъв концерт. Хората няколко пъти станаха на крака и аплодираха. На края просто си стояха на крака и се радваха. Лили пя около час и половина и имаше 2 песни на които очевидно не чуваше и имаше проблем с ритъма, но в рамките на нормалното. Не вярвам за 10 дена да е дошъл "краят" ѝ, особено предвид това, което аз видях и чух", коментира Sweex Gloss.

View post on Instagram
 

Разбира се, има коментари и в противоположната посока, подкрепящи журналиста...

"Подкрепям Georgi Toshev, винаги съм се чудила големите защо губят чувство за време, това е в световен мащаб, като си толкова голям, знай как да оставиш публиката да те запомни с най-доброто, а за Лили Иванова преди много години съм си мислила защо не спре, никога не съм била нейна фенка между другото, но е много безотговорно да разочароваш хора, които те подкрепят толкова много", написа Krasimira Petrova.

"Жоро, поздравления за този пост! Изкушенията на сцената явно се оказват непреодолима дрога за някои. Жалкото е, когато сред тях попадат детските ни кумири...", пише Dimitar Sotirov.

View post on Instagram
 

Фахрадин Фахрадинов пък се заинтерисува дали всички присъстващи са били ваксинирали, предвид факта, че на едно място са се събрали толкова много хора, а сме в период на затегнати мерки, заради пандемията...

Та така. В средата на пандемия, търсейки начин да оцелеят, арт средите ни успяват да намерят сили и време за размисли и страсти. Но както се казва, кучетата си лаят, керванът си върви. И лошата реклама е реклама. Времето го е доказало. Пък и сега като се замисля как не се намери някой да хейти Мадона, която отменяше концерти, заради неразположения и болки, нито Тина Търнър, нито други големи звезди?