Меглена Каканашева - Мегз спази обещанието си да не коригира снимките си с фотошоп. Преди дни дизайнерката се закани, че повече няма да публикува кадри в социалната мрежа, които са пипнати с фотошоп.
Каканашева зарадва почитателите си във Фейсбук с кадър, на който е без капка грим. На фотоса се виждат лунички, малки пъпчици, както и леки бръчици по лицето ѝ.

Под кадъра Мегз написа: „С лицето - абсолютно без капка грим и обработка - е най-трудно да се покажеш…“ Осъдената за застрахователна измама сподели с феновете си и най-честите проблеми на кожата, които принуждават звездите да прибягват до фотошопа:

„Двата най-чести проблемa с лицата ни са: проблемна кожа - акне, петна и всякакви други несъвършенства. Твърде много филъри - огромни или пък криви устни. Унифициран нос, скули. Толкова да си прекалил с ботокса, че лицето ти да не може да се движи. Знаете ли, че всъщност зад двата проблема стои един и същ мисловен модел - страх как ще ни видят другите. И още по-дълбоко - неодобрение и липса на любов към това, което сме,“ разяснява дизайнерката.


Мегз не одобрява филърите, без които знаменитостите не могат да си покажат носа навън.
„Филърите - те са защитна реакция. С тях си мислим, че имаме Божествената сила да променим лицето си и начина, по който ни виждат другите. Те са контрол към страха да не ни видят такива каквито се виждаме в главите си - недостатъчно някакви. Затова започваме да тъпчем в лицата си. И реално променяме скулите, устните, клепачите. Някой дори стигаме по-далече и се режем за съвършен нос, скули или пък брадичка. И какво става - просто слагаме “златна” покривка върху отворените рани.“


Каканашева е категорична, че използването на фотошоп е просто маска, с която звездите прикриват несъвършенствата си. „Филтрите и обработка на снимките до неузнаваемост са просто маски, които слагаме заради тези две физически отражения на липсата на приемане и любов към самите себе си,“ обяснява Мегз.