Автор
Woman.bg

Децата - звезди на „Дисни“, над които тегне прокоба

„Уолт Дисни“ е една от най-големите и обичани по цял свят американски компании за забавления. Филмовото студио е люлка на не едно или две звездни имена, превърнали се в любими герои и тийн идоли на поколението, родено в края на 90-те и след 2000 г. Безспорно звездата на голяма част от днешните млади знаменитости - Майли Сайръс, Селена Гомес, Хилари Дъф, Деми Ловато, Бренда Сонг и Бриджит Мендлър, изгря именно в това студио.

„Хана Монтана“, „Магьосниците от Уейвърли Плейс“, „Лизи Макгуайър“, „Късмет, Чарли“, „Лудориите на Зак и Коди“ са само малка част от серийните филмчета, които събират малчуганите пред екрана и ги въвеждат в света на "Дисни".

Главозамаяни от твърде ранната слава обаче, някои от актьорите не успяха да запазят добрата си репутация и избраха грешния път... към провала:

Майли Сайръс

Певицата е добре позната от сериала "Хана Монтана". След като той приключи, доброто момиче прие коренно различно амплоа и се превърна в неукротима бунтарка. Сайръс скандализира със сексуалните си провокации и признанията за употреба на наркотици. Годежът ѝ с Лиъм Хемсуърт обаче явно се отрази доста положително на поведението ѝ в последно време, имайки предвид факта, че напоследък Майли демонстрира далеч по-прилично поведение от предишното.

Бела Торн

Най-известната ѝ роля е на Сиси Джоунс в сериала на Дисни Ченъл „Раздвижи се“ (Shake It Up). Макар и да снима години в "Дисни", Торн признава, че никога не е искала да става част от екипа. След като кариерата ѝ в компанията приключва, тя започва да набира популярност с безразборните си връзки с представители и от двата пола, както и с провокативните си снимки и видеа.

Деми Ловато

Името на Ловато нашуми с участието ѝ в продукциите "Съни на алеята на славата" и "Рок лагер". Скандалите около певицата започват през 2010 г., когато тя удря танцьор по време на турне на Джонъс Брадърс. Малко след това Деми влиза в рехабилитационен център, заради проблемите ѝ с кокаина, а впоследствие е диагностицирана с биполярно разстройство.

Зак Ефрон

Зак става известен с главната роля в сериала "Училищен мюзикъл". Не след дълго обаче следват проблеми с алкохола и наркотиците. Младият актьор диро постъпва в клиника за рехабилитация заради пристрастяване към кокаина. Сред негативните изяви на Ефрон е и сбиването му с бездомник.

Джейк Ти Остин

Джейк е познато лице от сериала "Магьосниците от Уейвърли Плейс". Твърди се, че през 2014 г. е получил нервна криза и се е разкрещял брутално на служител от екипа на наградите "Избора на тийнейджърите". Причината за агресивното му поведение била, че въпросният човек не знаел кой е той. Малко по-късно името му е замесено в пътно нарушение, при което се установява, че виновник за катастрофата е именно той. Джейк ударил три коли под влиянието на водка.

Линдзи Лоън

Звездата на актрисата изгрява на 11-годишна възраст, когато Линдзи прави своя филмов дебют, изигравайки двете близначки в римейка на филма „Капан за родители“ (Parent Trap) през 1998 г. Следват редица филмови заглавия, в които името и таланта на Лоън все повече се утвърждават. Три от тях са продукции на „Дисни“. Въпреки великолепните отзиви на критиката, ранната слава се оказва нож с две остриета и за Линдзи. С времето тя започва да получава внимание от медиите не само заради шеметните си успехи в музикалната и филмовата индустрия, но и заради своите арести заради употреба на алкохол и наркотици - предпочитана тема за таблоидите. Все по-често името ѝ излиза на техните страници, преобръщайки надолу с главата добрия ѝ имидж на успешна актриса. Днес 32-годишната Лоън не получава никакви предложения за роли в продукции от големите филмови компании.

Селена Гомес

Името на Селена Гомес нашумява след участието ѝ в американския сериал “Магьосниците от Уейвърли Плейс” на Дисни Чанъл. Тя сформира своя група – Selena Gomez & The Scene, след като записва договор с Hollywood Records през 2008 г. От началото на музикалната си кариера, Селена успява да продаде около 6,7 милиона албума и 22 милиона сингъла. Селена снима филми и участва в концерти, всеки един от които с голям успех. Не след дълго певицата обявява, че страда от лупус – коварно заболяване, което поразява вътрешните органи. Болестта е установена в периода между 2012 г. и началото на 2014 г. През 2017 г. претърпява бъбречна операция – присаден ѝ е бъбрек, а донор е най-добрата ѝ приятелка – актрисата Франча Райса. Наскоро Селена влезе в психиатрична клиника след емоционален срив, получен вследствие на новината, че бившият ѝ приятел Джъстин Бийбър ще се жени.

Четете още: Как славата съсипа талантливите деца актьори