Автор
Woman.bg

Дежавю: Зоуи пресъздаде емблематична корица на майка си!

Тя е секси, тя е млада, тя е талантлива. Тя е Зоуи Кравиц, която застана гола на ноемврийската корица на списание "Rolling Stone", пресъздавайки паметна корица на майка си Лиса Боне за списанието от преди точно 30 години.

"Винаги съм обичала тази корица. Когато мисля за "Rolling Stone", това е кадърът, който изниква в съзнанието ми. Толкова е красива", споделя Зоуи, наследила бохемското изящество на майка си.

През 1988 от "Rolling Stone" решават, че голият кадър на Лиса Боне би бил прекалено скандализиращ за корица и може да навреди на имиджа на медията. Затова те пускат броя с фотос, на който Боне позира с риза.

"Това решение несъмнено разстрои майка ми", признава днес Зоуи по време на интервю за същото издание.

Кравиц обаче позира за корицата точно както майка си на снимката, която така и не украсява "Rolling Stone" преди десетилетия, и по този начин 30 години по-късно символично поема битката на Лиса срещу ограниченията, обличани от мнозина в словосъчетания като обществени норми.

С достойно вдигната глава Зоуи доказва, че понякога голотата не е пошла и отблъскаваща, а е изкуство, което радва окото, но и се бори срещу криворазбраните норми.

View post on Instagram
 

По време на интервюто от "Rolling Stone" питат Зоуи как би дефинирала думата "секси".

"За мен секси е човек, който е пълен с енергия, уверен и се чувства добре в кожата си. Секси е младият Мик Джагър. Арета Франклин. Секси е, когато някой е себе си и не се извинява за това. А когато и е добър човек, това наистина вече е много горещо", отговаря Кравиц.

А от списанието ѝ разкриват и отговора, който Лиса Боне дава на същия въпрос преди 30 години: "Хората мислят, че си секси, ако те дават по телевизията. Но за мен секси е, когато си безкомпромисен. Когато не се опитваш да се впишеш, когато си безстрашен. Секси е да бъдеш себе си и да правиш това, което чувстваш" - несъмнено становище, припокриващо се като идея с това на Зоуи.

От "Rolling Stone" не пропуснаха да споделят този детайл с Кравиц, а тя от своя страна не скри радостта си от приликата между двата отговора.

"Уоу, това е супер. Ние така си приличаме. Досега не бях чувала нейния отговор, но явно тя като майка просто е втълпила своите разбирания и у мен. Това е толкова прекрасно", искрена е Зоуи.