Дъщерята на Деми Мур и Брус Уилис: Самонаказвах се за това, че не приличам на майка си

Свикнали сме да четем за привилегиите, които децата на известните личности ползват като добър старт в живота, несметни богатства и лукс. Оказва се обаче, че монетата има и друга страна и точно за този аспект от живота си проговори Талула - най-малката дъщеря на Брус Уилис и Деми Мур.

“Наказвах се за това, че не приличам на майка си, тъй като всички ми казваха, че съм копие на баща си.” - признава 27-годишното момиче в своя пост в Instagram. В нега Талула говори откровено за борбата си с телесна дисморфия.

Телесната дисморфия е известна още като дисморфофобия или дисморфичен синдром и спада към категорията на обсесивно-компулсивното разстройство. Отличителна характеристика на дисморфофобията е засилена загриженост спрямо дефект във външния вид, който може да представлява непропорционалност в определена част на тялото или лека физическа аномалия. Тези притеснения най-често включват носа, ушите, лицето, косата или първичните и вторичните полови белези (например гърдите при жените). Всяка част от тялото може да заеме фокуса на страдащия от телесна дисморфия.

“Отквърлях приликата си с него (Брус Уилис), защото вярвах, че моето “мъжествено” лице е причината да не мога да бъда обичана” - допълва тя. С течение на времето Талула успява да се справи със своята несигурност и разбира, че това твърдение просто не е вярно.

View post on Instagram
 

“Осъзнах, че всъщност съм ценна и заслужавам, независимо от периода от живота си, в който се намирам, независимо от килограмите или прическата си! (Това важи и за вас”) - допълва тя в поста си.

В своето откровение Талула разкрива и какво ѝ е помогнало да се справи с телесната дисморфия. Тя премахнала всички огледала от дома си и в момента използва огледало само докато мие зъбите си, прави си редовни почивки от социалните медии, разхожда се, слушайки музика и записва мислите си, когато се чувства напрегната.

View post on Instagram
 


Личният пост на дъщерята на Брус Уилис и Деми Мур завършва с думите: “дишайте, затворете очите си и запомнете, че имате правото да отделите 5 минути за себе си, независимо колко пъти на ден”.