Автор
Весела Георгиева

Дъщерята на Зуека остава в БГ: Не е важно къде живееш, а какво мислиш!

Девина Василева - дъщеря на Васил Василев - Зуека и Нина Димитрова, призна, че отдавна е знаела за намеренията на баща си да напусне България и да заживее в чужбина. Младият драматург разказа за своята работа и за семейните дела в предаването "На фокус" по Нова тв, писа Lupa.

"Не е важно къде живееш, а какво мислиш", убедена е тя. Девина завърши висшето си образование в Англия (драматургия), но се върна да работи в България и тук се чувства добре. Мечтае да играе, мечтае да рисува и режисира.

View post on Instagram
 

Относно желанието на баща си да заживее в Испания, Девина казва, че най-важното е той да се чуства щастлив. А отпътуването му е било напълно планирано.

"Просто се е преместил независимо от своите 57 години. Родителите ми винаги са пътували много, а моето място беше в мазетата, където предимно играеха. Идвахме в София само да си изперем прането. Е, той си е преместил пералнята", пошегува се тя.

View post on Instagram
 

Започвайки нов живот в чужбина, Зуека сподели, че възнамерява да се издържа с изкуството си на художник, а картините му се продават добре и на българския пазар. Известните родители са научили Девина на едно - да бъде скромна.

А тя подчертава, че също рисува. "Ще подчертая, че рисувам преди баща си", обясни тя.

View post on Instagram