Ако напишете Дженифър Лорънс в търсачката, ще ви излязат предимно линкове с "голи снимки" и "еротични сцени" на актрисата. Неслучайно. Лорънс, чиято звезда изгря с култовата лента "Игри на глада", е един от сексидолите на съвременното кино - тя е млада, красива и съблазнителна. Актрисата обаче определено има и друга гордост и тя е актьорският й талант, който се надяваме с времето ще развие още повече. Днес тя празнува 28 години.

Във вените на Дженифър тече английска, ирландска, шотландска и немска кръв. Хубавата си фигура навярно дължи на факта, че доста е спортувала в детството. Като малка е играла в момчешките отбори по софтбол, хокей на трева и баскетбол в Кентъки.

Тя е "открита", когато е само на 14 - в Ню Йорк непознат я спира, докато е със семейството си, взима номера им и се обажда, за да я покани на фотосесия.

Лорънс е участвала е в прослушвания за ролите на Кристен Стюарт в "Здрач" и Ема Стоун в "Superbad", но не са я избрали. Пробвала се е и за ролята в "Момичето с драконова татуировка" и до момента пази на телефона си своя снимка с пиърсинги и типичната визия.

Трамплинът за нея се оказва "Игри на глада", филм от 2012 г. на режисьора Гари Рос, базиран на едноименния роман на Сюзан Колинс, който разказва за един постапокалиптичен свят, в който правителството организира игри, толкова жестоки сами по себе си, че само победителят оцелява. Любопитен факт е, че по време на снимките екипът имал буркан, в който всички, които използват неприлични думи, пускали по долар. Дженифър напълнила половината.

Ето и някои любопитни факти за актрисата.

За ролята в "Зимен дар" казали, че е "прекалено красива". Лорънс не си мила косата цяла седмица, вървяла 13 пресечки пеша в снега, отишла на ново прослушване и получила ролята.

Дженифър получава главната роля в "Наръчник на оптимиста" под носа на Блейк Лайвли, Кирстен Дънст, Руни Мара и Ан Хатауей.

За първия филм за X-men, в който участва, на гримьорите им отнема 8 часа, за да вкарат актрисата в ролята на Мистик. За втория X-men тя носи костюм и преобразяването отнема само 3 часа.

Майката на Джен я убеждава да приеме ролята в "Игрите на глада".

В "Зимен дар" Лорънс наистина убива и одира катерица.