Автор
Ива Петрова

"Джони Деп" измами пенсионерка от Бразилия

61-годишна пенсионерка съди банка, след като е била измамена с 40 000 долара от мъж, представящ се за Джони Деп.

Наивната дама от Бразилия станала жертва на непочтен господин, твърдящ, че е световно известният актьор Джони Деп. Имитаторът успял да измъкне от пенсионерката 40 000 долара под предлог, че се нуждае от средства, за да покрие разходите около съдебните дела, в които участва.

Имайки предвид, че реалният Джони Деп дълго време се съдеше с бившата си съпруга Амбър Хърд, обяснението за исканите пари се е сторило напълно достоверно на жената от Бразилия.

61-годишната пенсионерка разказва, че започва онлайн връзката с лицето, представящо се за Джони Деп, още през 2020 г. Първоначално разговорите им се състоят от въпроси около ежедневието на всеки един от двамата. В един момент обаче фалшивият Деп започва да говори за съдебните дела. Защо обаче дамата се доверява така сляпо на измамника и как вярва на версията, че Джони Деп би се нуждаел от 40 000 долара и би ги поискал точно от нея, така и не става ясно.

Адвокатът на пенсионерката, Едуарда Тоси, заявява, че клиентката му е вярвала, че двамата с Джони Деп имат връзка и дори е мислила, че ще се премести да живее при него. Нещата стигат дотам, че възрастната дама се подлага на пластична операция, мислейки, че ще живее в Лос Анджелис с актьора.

Въз основа на съдебния иск, пенсионерката съди Banco do Brasil, като заявява, че те са позволили на измамника да открие фалшива сметка. Адвокатите на бразилката твърдят, че по този начин финансовата институция е помогнала на имитатора на Джони Деп да открадне парите.

Банката обаче отказва да поеме отговорност, защото жената доброволно е предоставила средствата си.

View post on Instagram