Джони Деп на път да докаже, че Амбър Хърд лъже. Делото се развива, но в чия полза?

Делото между Джони Деп и Амбър Хърд продължава с пълен ход, а актьорът определено може да е доволен от неговия развой.

Звездата от "Карибски пирати" и адвокатите му са получили достъп до телефона на Амбър Хърд. Благодарение на това те са успели да докажат, че актрисата е фалшифицирала снимките, на които показва как Джони я е удрял, пише Independent.

Съдия от Вирджиния е дал разрешението си на адвокатския екип на Деп да се сдобие с историята на телефона с цел да я покажат на експерт по снимките, за да се разбере дали Хърд наистина е изфабрикувала въпросните кадри от 2015 г.

"Адвокатът на г-ца Хърд на няколко пъти е използвал тези снимки по време на делото", казва защитникът на Деп - Бенджамин Чу, в съдебна молба. Според адвоката полицаите, отзовали се на обаждане на 911 през 2015 г., не са намерили следи от насилие по тялото на Хърд, както и не са видели никакви доказателства за счупени вещи в дома ѝ. "След това Хърд и приятелите ѝ са фалшифицирали снимките, които тя е използвала, за да получи ограничителна заповед и 7-милионно споразумение след развода", допълва Чу.

Адвокатката на Хърд – Илайн Бредхофт, отбелязва пред Page Six, че Хърд няма търпение да получи възможността да покаже доказателства за тормоза пред съдебното жури. Актрисата ще се възползва от това право през 2022 г., когато делото ще се разглежда в съда. Адвокатският екип на Хърд обаче отказа да коментира обвиненията във фалшификация.

Припомняме, че съдебната епопея между бившите съпрузи продължава вече повече от шест години. Джони Деп съди Амбър за измама, след като актрисата написа отворено писмо до Washington Post през 2018 г., в което разказва как е била оцеляла след преживяно домашно насилие по време на брака си. Въпреки че първоначално тя избягва да назовава името на Джони Деп, през 2016 г. тя все пак разкрива картите и директно го обвинява в тормоз и побой над нея. Актьорът категорично отрича тези твърдения.

През 2020 г. набеденият в домашно насилие холивудски ас загуби делото си срещу таблоида The Sun, който го нарече "бияч на жени". Тогава съдебното решение заключи, че твърденията на изданието са били истина. През август пък съдия позволи на Деп да продължи делото си срещу Хърд, отказвайки молбата на актрисата да прекрати спора след загубата на Джони срещу The Sun.

Три месеца след като отвореното писмо на Амбър бе публикувано, Джони подаде контраиск срещу нея за 50 млн. долара. По това време адвокатите му заявиха, че той никога не е удрял или тормозел г-ца Хърд. "Нейните твърдения срещу него са фалшиви, когато тя ги прави през 2016 г. Те бяха част от добре планирана измама, която да изгради позитивен имидж на г-ца Хърд и да ѝ помогне да развие кариерата си", е техният категоричен отговор.

От своя страна говорител на Хърд даде изявление пред списание People, в което казва, че това е поредният му опит да я накара да мълчи. "Тя няма да мълчи. Действията на г-н Деп показват, че той не може да приеме истината относно агресивното си поведение", казва още представителят на Амбър. Според неговите прогнози Деп ще загуби делото.

След загубата срещу The Sun Джони Деп загуби ролята си в поредицата "Фантастични животни".

Четете още: Бритни Спиърс скочи срещу майка си: Тя провали живота ми!