В един от последните епизоди на риалитито ВИП Брадър Големият брат подари на Глория парти в "стил Гетсби", за да я компенсира, защото преди това съквартирантите се постараха да съсипят най-важния ѝ ден, заради възложена им мисия.

Новината за тематичната забава зарадва обитателите на къщата или поне част от тях, защото се оказа, че не всички са наясно кой всъщност е Гетсби.

Чалга изпълнителката Емануела без свян си призна, че не е чувала за известния персонаж, питайки направо какво е това "стил Гетсби".

С тази си реплика тя си навлече гнева на режисьора Жоро Торнев. Интересно е обаче, че тръгвайки да я критикува и подиграва за изказването ѝ, той сътвори бисер, който също налра мнозина да предположат, че и съпругът на водещата Мира Добрева не е съвсем наясно кой е Гетсби.

"Това е автор, който се учи в училище. Смешна си, как може да не знаеш кой е Гетсби?, избухна Торнев, дали объркал се в бързината, дали ненаясно, че всъщност Джей Гетсби не е писател, а главният герой в известният роман на Франсис Скот Фицджералд "Великият Гетсби".